Pulski akvarij oduševljava turiste - Morski psi, piranje, bradate agame i mnoge druge vrste

Photo credit: Facebook Screenshot

Pulski akvarij iz godine u godinu obogaćuje ponudu kako novim morskim vrstama tako i atraktivnim sadržajima. Ove je godine otvorena nova lokacija u bateriji San Giovannina s egzotičnim životinjama na dodatnih 1000 m2, a novost je i izložba Gallerion – zbirka Carske i kraljevske mornarice. 

Posjećenost pulskog akvarija veća je nego ikad. Ove je godine čak 30% posjetitelja više u odnosu na prošlu godinu, donosi Morski

Novu publiku primamila je upravo zbirka Carske i kraljevske mornarice – Gallerion.

– Makete brodova, vojnika i istraživača koji su djelovali za vrijeme austrougarske mornarice i predmeti koje su pomorci donosili iz prekooceanskih zemalja – rekla je za HRT Tamara Sović, stručna suradnica Aquariuma Pula.

Novost akvarija je i dostupnost online ulaznica, ali i otvaranje novog egzotičnog postava u kojem žive morski psi, piranje, bradate agame i još mnoge druge vrste. Samanthi iz Njemačke to je bio dovoljan razlog da se vrati u pulski akvarij.

Bila sam ovdje prošle godine i oduševljena sam što se proširilo na novu zgradu, prekrasno je! Volim vidjeti ribe u velikim akvarijima, a posebno mi se sviđa centar za spašavanje kornjača.

Kornjačama izliječenim u akvariju posvećena je edukativna izložba o glavatim želvama.

U njoj posjetitelji mogu malo više saznati o biologiji, ekologiji, njihovim prijetnjama. Tu smo pripremili jednu igricu za djecu i odrasle gdje se mogu uživjeti u ulogu veterinara i spasiti kornjaču, objasnila je Sović.

Atraktivna je i šetnja s leptirima koja je dostupna gostima tijekom sezone.

Za vrijeme Europskog tjedna mobilnosti predstavit će se personalizirani suveniri posvećeni zbirci Gallerion, poput pralina i pjenušca, a već sljedeće godine, akvarij priprema Jelly Lab u kojem će se moći vidjeti cijeli proces uzgoja meduza.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide