Pustolovina života - Umažani na 800 kilometara dugom Putu svetog Jakova

Pustolovina života - Umažani na 800 kilometara dugom Putu svetog Jakova
Foto: Darko, Patricija i Paulo - Glas Istre, privatna arhiva

Prema informacijama koje navodi Glas Istre, neobičan par iz Umaga, Patricija Krošl i Darko Dokoza, odlučio se na životnu avanturu – Put svetog Jakova, poznatiji kao Camino de Santiago. Put dug 800 kilometara, prepun žuljeva, upala mišića i bolova u leđima, nije zaustavio ovu dvojicu hrabrih avanturista. Naime, odustajanje za njih nije bila opcija.

Camino de Santiago, više od vjerskog hodočašća, predstavlja osobnu avanturu i izazov. Krošl i Dokoza, koji se nisu poznavali prije ove pustolovine, spojila je zajednička želja za ovim izazovom, piše Glas Istre. Patricijin motiv bio je proslaviti 50. rođendan na hodočašću, dok je Darko tražio bijeg od stresa ugostiteljskog posla i moderne životne besmislice.

Osim fizičkih izazova, organizacija putovanja zahtijevala je detaljnu pripremu i prilagodbu dnevnom ritmu. Svaki dan prosječno su prelazili oko 25 kilometara. Unatoč fizičkim naporima, izazov su prihvatili s optimizmom, koristeći kreativne metode za prevladavanje prepreka poput šivanja žuljeva.

Camino je više od putovanja; to je susret s ljudima iz cijelog svijeta, stvaranje čvrstih prijateljstava i dijeljenje nezaboravnih trenutaka. Od susreta s ljudima koji doniraju vino hodočasnicima do emotivnih priča susreta sestrinskih duša nakon desetljeća razdvojenosti, svaki trenutak na Caminu odiše zajedništvom i prijateljstvom.

Dok je priroda i turistička ponuda duž puta impresionirala naše sugovornike, dublje su se dojmovi ticale unutarnjih promjena i spoznaja. Emocionalni vrtuljak, od veselja do tuge, oblikovao je njihovo iskustvo, omogućujući im da nađu mir i nove perspektive na život.

Stigli u Santiago de Compostela nakon 33 dana hoda, Krošl i Dokoza doživjeli su mješavinu sreće i tuge, svjesni da se završava jedno nezaboravno poglavlje njihovih života. Prema Glasu Istre, ovo putovanje nije samo test fizičke i emocionalne izdržljivosti, već i put prema samospoznaji i dubljim ljudskim vezama.

Planovi za budućnost su već u izradi, s Patricijom koja piše knjigu o svojim doživljajima i planira novo hodočašće, dok Darko razmišlja o ponovnom pohodu sa suprugom. Njihovo iskustvo na Caminu dokaz je da putovanje može biti puno više od prelaženja kilometara – to je putovanje duše, tijela i uma koje ostavlja trajni trag na život.

Za više detalja o njihovim iskustvima, avanturama i planovima, posjetite izvorni članak u Glasu Istre.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide