Rekordna turistička sezona u Hrvatskoj najavljuje blistav Uskrs

umag

Rekordna turistička sezona u Hrvatskoj najavljuje blistav Uskrs

Prema informacijama koje navodi Glas Istre, Hrvatska turistička sezona 2023. godine zabilježila je rekordan prihod od stranih turista od 14,6 milijardi eura, što je rast od 11,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ministarstvo turizma i sporta (MINTS) i Hrvatska narodna banka (HNB) optimistični su u pogledu predsezone i nadolazeće 2024. godine, očekujući nastavak pozitivnog trenda.

Rezultati iz četvrtog tromjesečja 2023. godine pokazali su prihode od 1,63 milijardi eura, što je porast od 10,9 posto u usporedbi s istim razdobljem 2022. godine. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je izvrsne rezultate ostvarene u prošloj godini, posebno u pred i posezoni, kao i optimizam za budućnost, naglasivši zasluge svih djelatnika u turističkom sektoru.

Prema podacima koje prenosi Glas Istre, već u predsezoni 2024. godine Hrvatska bilježi porast turističkog prometa, s više od 971 tisuće turista i 2,6 milijuna noćenja, što je značajan rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Posebno se ističu Jadranske županije s deset posto više dolazaka i devet posto više noćenja, dok su kontinentalne županije ostvarile šest posto veći turistički promet.

Ministrica Brnjac izrazila je optimizam uoči uskrsnog vikenda, očekujući rezultate na razini, a moguće i bolje od prošlogodišnjih. Naglasak je na kratkoročnim bukinzima i izvrsnoj popunjenosti hotela, koja je već sada bolja za 12 posto u odnosu na prošlu godinu, što se smatra izvrsnim uvodom u nadolazeće mjesece i potvrdom Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Ovim se nastavlja pozitivan trend u hrvatskom turizmu, s naglaskom na očekivanjima za predstojeći Uskrs i dalje kroz 2024. godinu, gdje se predviđa nastavak rasta i uspjeha u sektoru.

Detaljnije: Glas Istre

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide