Rezultati prometne akcije nadzora korištenja pojasa i uporabe mobitela

Rezultati prometne akcije nadzora korištenja pojasa i uporabe mobitela
Photo Credit: PU Istarska

Prometna policija jučer je u Puli provela akciju pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela. 

Radi podizanja stanja sigurnosti prometa na cestama, kao što je najavljeno, jučer je od 9 do 14 sati na području Pule provedena prometna akcija “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela”, javlja PU Istarska.

Tijekom akcije utvrđeno je 40 prometnih prekršaja, i to 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri ostala prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Budući da je utvrđen znatan broj prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, Policijska uprava istarska još jednom upozorava vozače i putnike da na prednjim i stražnjim sjedalima vozila koriste sigurnosni pojas, a vozače da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide