Rovinj: Zaustavljen novi pokušaj bespravne gradnje

Rovinj: Zaustavljen novi pokušaj bespravne gradnje
Photo Credit: Grad Rovinj

Intervencijom Komunalnih redara Grada Rovinja danas je spriječen u začetku još jedan pokušaj bespravne gradnje. Riječ je o poljoprivrednom zemljištu koje se nalazi na cesti za Polari, a na kojem je austrijski državljanin započeo pripremu terena za postavljanje temelja građevine. Pokušaj bespravne gradnje je zaustavljen i prijavljen državnom inspektoratu, javlja Morski.hr

Istarska županija i istarski gradovi u bezbroj su navrata upozoravali na golem problem bespravne gradnje na poljoprivrednim zemljištima te duž cijelog priobalnog pojasa. Od 2017. do danas Grad Rovinj podnio je više od 200 prijava objekta bespravne gradnje.

Svjesni da nadležna inspekcija nema dovoljan broj inspektora, Grad Rovinj je, u suradnji s drugim istarskim jedinicama lokalne samouprave, potpisao i Deklaraciju kojom se, između ostalog, od Ministarstva traži ustrojavanje gradskih građevinskih inspekcijskih službi kako bi se omogućilo učinkovito i beskompromisno uredovanje protiv bespravne gradnje u samom začetku.

Iz rovinjske gradske uprave ističu kako bespravna gradnja sa sobom donosi i čitav niz dugoročnih, trajnih i često bespovratnih posljedica za infrastrukturu i okoliš. Plavljena poljoprivrednih područja su možda jedan od najboljih primjera prirodne devastacije u tom pogledu, jer se bespravnom gradnjom zatrpavaju kanali oborinskih voda. Ukoliko se ta praksa smjesta ne zaustavi, biti će sve teže sanirati posljedice devastacije prostora.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide