S ponosom i pijetetom u Umagu obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 17. studenog 2022. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin i Mauro Jurman, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić, gradski vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, političkih stranaka te sugrađani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast svim žrtvama, njihovim obiteljima te svim građanima čija su stradanja i odricanja tijekom Domovinskog rata doprinijela stvaranju hrvatske države. 

„Ni u ovim trenucima ne smijemo zaboraviti i ulogu Umažana u Domovinskom ratu te njihov doprinos u pomoći prognanika i izbjeglica koji su postali dio naše zajednice te u Umagu pronašli novi dom.

Ponosan sam na sve branitelje, a posebice na građane svoga grada, koji su doprinijeli da danas možemo biti sretni i ponosni što smo izgradili neovisnu državu te što zajedno nastavljamo graditi bolji Umag, na ponos i korist zajednice“ naglasio je Bassanese te dodao kako će i ove godine, 18. studenog, čitava Hrvatska duhom biti nazočna u Vukovaru, gradu heroja i simbolu hrvatske slobode.


Nakon gradskog groblja, položeni su vijenci te zapaljene svijeće kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u parku Humagum, čime je još jednom odana počast svim žrtvama te poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su nam omogućili da danas uživamo u miru i slobodi. Ujedno, gradonačelnik je nazočne pozvao da se u 17:00 sati tradicionalno sastanu u Aveniji Grada Vukovara ne bi li paljenjem svijeća, zbog povijesne istine, pravde za žrtve i njihove obitelji, i na ovakav simboličan način obilježili ovaj iznimno važan dan.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide