SRK "Erik Radin" ove subote kreće u novu eko akciju

Sportsko ribolovni klub “Erik Radin” iz Novigrada ove subote, 22. travnja, organizira drugu po redu eko akciju čišćenja podmorja u sklopu projekta “Festival mora 2”. 

Prva akcija od predviđenih četiri održala se 26. ožujka, pa su tad članovi SRK “Erik Radin” očistili podmorje, dok su djelatnici Lučke uprave bili logistička podrška. A upravo se u partnerstvu s Lučkom upravom Umag-Novigrad odvija “Festival mora 2”, koji je nastavak prvog i vrlo uspješnog projekta “Festival mora”. Sadašnji projekt odvija se u okviru mjere III.3. “Provedba strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi” za programsko razdoblje 2014. – 2020. te podrazumijeva čišćenje plaža, mora i podmorja od smeća i stvari koje tamo završavaju nepažnjom i skretanje pažnje na važnost očuvanja čistoće mora i priobalja.

Generalno, cilj projekta “Festival mora 2” je što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja. Ujedno, želi se poboljšati stanje okoliša te redovitim čišćenjem omogućiti lakše razmnožavanje morskih životinja i rast morskih biljaka. Na taj način se štiti i čuva bioraznolikost FLAG područja u akvatoriju grada Novigrada, što je od ključne važnosti.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide