Svečano otvorena luka Trget s 295 novih komunalnih vezova

Svečano otvorena luka Trget s 295 novih komunalnih vezova
Photo Credit: Istarska županija

Rekonstruirana i novouređena luka u Trgetu s 295 komunalnih vezova danas je službeno i otvorena rezanjem vrpce, a svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Tulio Demetlika, ravnateljica Uprave pomorstva pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nina Perko, ravnateljica Lučke uprave Rabac Antonela Mohorović Kožuh i načelnica Općine Raša Gloria Paliska, stoji na stranicama Istarske županije

Riječ je o investiciji vrijednoj 10,5 milijuna kuna, koju su financirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s 8,4 milijuna kuna i Istarska županija s 2,1 milijuna kuna.

Nakon havarije libanonskog broda „Fidelity“, koji je u lipnju 2018. godine prouzročio onečišćenje mora u Raškom zaljevu, pojavila se potreba uklanjanja molova u luci Trget, kao sekundarnih izvora onečišćenja, ali i potreba za gradnjom komunalnih vezova, radi izmještanja plovila.

Rekonstrukcija komunalnih vezova u luci Trget sastojala se od dvije faze. Ukupna površina akvatorija u zoni zahvata je 21.189,17 m2 te su sukladno lokacijskoj dozvoli uz glavni pontoski valobran postavljena i 4 gata i pripadajućom opremom.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide