Tim Hitne iz Pule zatražio psihološku pomoć - "Boje se javiti na telefon"

Photo Credit: Canva

– Dijete i majku naš tim dočekao je na rivi u Fažani i u roku od 10 minuta dijete je bilo u bolnici. Tada je bilo bez svijesti i imalo je teške tjelesne ozlijede. Nažalost, kasnije u bolnici se razvilo unutarnje krvarenje i dijete je preminulo, kazala je Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Barbari Ban iz Jutarnjeg lista govoreći o tragediji u kojoj je poginulo dijete na Brijunima. Majka je još uvijek u bolnici, a na Brijunima je policija i dalje tijekom ponedjeljka obavljala očevid. 

Kako se u zadnje vrijeme u Istri dešavaju brojne nesreće u kojima stradavaju djeca, djelatnici tima Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Puli su dotučeni.

– Nažalost, nikada nismo svjedočili ovako velikom broju slučajeva u kratko vrijeme u kojima su djeca poginula. Svaki put na teren izlazi isti tim ljudi koji se više boji podignuti slušalicu. Zato već sada imamo tu i tim za psihološku pomoć jer su to velike tragedije koje utječu na sve nas. Isto tako, kako su se desili smrtni slučajevi zbog ostavljanja djeteta u autu ili na bazenu, napravili smo letke koje dijelimo da se djeca ne ostavljaju zaključana u autu, sama uz bazene ili more, zaključila je vidno potresena Anić, piše Barbara Ban za Jutarnji list.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide