Tradicionalno obilježen blagdan Svih svetih u Umagu

Dan Svih svetih, dan na koji se sve osobe posebno prisjećaju te u duhu povezuju sa svojim pokojnicima, tradicionalno je obilježen u Umagu 31. listopada 2022. godine. Dan kad se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama, koji su ostavili trag i ispunili naše živote, a koji vječno žive u našim mislima i srcima, obilježili su predstavnici Grada Umaga polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na umaškom groblju kod centralnog križa. 

Na obilježavanju su, uz gradonačelnikaBassanesea, bili nazočni i zamjenici gradonačelnika Floriana Bassanese Radin i Mauro Jurman, predsjednik GV Ivan Belušić, gradski vijećnici, predstavnici udruga proizašlih iz domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca te brojne Umažanke i Umažani.

„Danas je, prije svega, dan osobnih sjećanja, sjećanja iz naših obitelji i života, no mi ćemo se u ime Grada Umaga prisjetiti svih znanih i ne znanih pokojnika koji su živjeli, ili u dijelu života bili dio našeg grada i naše male velike zajednice. Iskoristimo ovu prigodu da se još jednom prisjetimo i naučimo koliko je svaki trenutak života dragocjen, poštujmo vrijednosti, pomognimo jedni drugima i činimo dobre stvari. Život je samo jedan, živimo ga punim plućima!„ u svojem je obraćanju prisutnima poručio gradonačelnik Vili Bassanese.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide