U Istri najbolji kampovi Lanterna Premium i Polidor

Photo credit: Canva

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si je i ove godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele sezone glasaju za najbolje kampove, te koji se ove godine odvija već po 12. put. Dodjela nagrada održana je u sklopu Hrvatskog kamping kongresa koji se od 8. do 10. studenog odvijao u Šibeniku.

Ovogodišnja kamping sezona je nakon dvije covid godine protekla bez dodatnih zdravstvenih mjera. Rezultati s početka 11. mjeseca odlični su za hrvatske kampove koji su ostvarili 20,7 milijuna noćenja što je 11 % više od rekordne sezone 2019. i čak 22 % više od lani.

Kampisti iz Njemačke su ostvarili 8,5 milijuna noćenja, a na drugom mjestu su tradicionalno Slovenci sa 2,8 milijuna noćenja. Najviše gostiju iz Slovenije kampiralo je u kampovima na Lošinju, u Medulinu, Novalji, Umagu, Vrsaru i Funtani.

U Istri su najbolji kampovi Lanterna Premium i Polidor
Slovenci najviše vole prirodne kampove s puno hladovine na parcelama, raznolikom plažom i dobrom animacijom.

U kategoriji većih kampova u Istri je ove godine najviše glasova dobio kamp Lanterna Premium iz Tara kod Poreča. Svake godine se pobrinu za neku novost te su tako ove godine gosti mogli boraviti u romantičnim kućicama postavljenim uz infinity bazen s prekrasnim pogledom na Novigrad i zaljev rijeke Mirne. Drugo mjesto je osvojio kamp Valkanela iz Vrsara, a treće kamp Istra Premium iz Funtane.

Najbolji mali kamp u Istri je i ove godine kamp Polidor iz Funtane koji je otvoren tijekom cijele godine. Uz proširenje kampa dodali su i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenom i jacuzzijem, a upravo završavaju i wellness. Drugo mjesto ide prošle godine otvorenom wellness kampu San Servolo kod Buja, a treće u kamp Lighthouse u Savudriji.

Kamp Kovačine i kamp Draga najbolji na Kvarneru
Kampovi na otocima na Kvarneru su među slovenskim kampistima najomiljeniji. Prvu nagradu u kategoriji većih kampova je ove godine osvojio kamp Kovačine s otoka Cresa. Gosti vole taj kamp jer ima mnogo prirodne hladovine borova i maslina te dugu pješčanu plažu gdje najviše uživaju obitelji. Kamp Čikat iz Malog Lošinja je na drugom mjestu, a kamp Ježevac Premium iz Krka na trećem.

U kategoriji manjih kvarnerskih kampova ide prvo mjestu u kamp Draga u Mošćeničkoj Dragi. Vlasnici kampa se zaista trude da se gosti osjećaju kao doma, samo da imaju u blizini kampa još i prekasnu šljunčanu plažu. Na drugom mjestu je kamp Mali iz Baške i na trećem kamp Rapoća iz Nerezina na Lošinju.

Najbolji kampovi u Dalmaciji su Straško i Slanica
Među većim kampovima u Dalmaciji prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Kampisti vole mnoge zelene površine po kampu, lijepu plažu i odličnu animaciju za klince. Druga nagrada ide u kamp Šimuni isto tako na otoku Pagu, a treća u kamp Adriatic kod Primoštena.

Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ove godine ide na otoku Murter u kamp Slanica za što je posebno zaslužna prekrasna lokacija kampa s pogledom na Kornate i u blizini poznate pješčane plaže Slanica i plaže Podvrške. Drugo mjesto pripalo je kampu Šibuljina – Paklenica, a treće kampu Olea na otoku Pagu koji je bio otvoren prije tri godine.

Ulika najbolji FKK kamp
U Hrvatskoj je samo još 13 kampova koji omogućavaju nudističko kampiranje. Najviše glasova ove godine dobio je kamp Ulika kod Poreča koji pruža miran odmor, a od novosti nude i boravak u modernim mobilnim kućicama smještenim uz bazen. Drugo mjesto u kategoriji FKK kampova osvojio je kamp Koversada iz Vrsara, a treće kamp Baldarin s otoka Cresa.

Nagrada za najbolje naselje mobilnih kućica ide u Njivice
20 godina je prošlo od prvih mobilnih kućica u Hrvatskoj koje su svake godine sve popularnije i kod gostiju koji su nekada boravili u apartmanima ili hotelima, a koji su željni dodatnih aktivnosti koje kampovi obično nude.

U kategoriji najboljih mobilnih kućica prva nagrada ide u kamp Aminess Atea Resort u Njivicama na otoku Krku gdje gostima nude moderne kućice, a one u prvom redu uz more se mogu pohvaliti i sa privatnim grijanim bazenom.

Druga nagrada ide za mobilne kućice u slovenskom River Camping Bled, a treća u kamp Vita u Termama Tuhelj gdje uz bazene gostima u samom naselju kućica nude i wellness sa saunama, jacuzzijem i masažama.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA U ISTRI 8.10.2022. POVODOM ODRŽAVANJA NAJVEĆEG REKREATIVNOG BICIKLISTIČKOG DOGAĐAJA U JUGOISTOČNOJ EUROPI 

Posebna prometna regulacija i odlična suradnja s policijom na ovogodišnjem događaju Istria300

Poreč, 4. listopada 2022 –Na istarskim će se cestama u subotu, 8. listopada 2022. godine,održati ovogodišnji Istria300 – najveći rekreativni biciklistički događaj u jugoistočnoj Europi. Istarskim će cestama voziti 1500 sudionika iz sveukupno 26 zemalja koji će startati u 7:00 sati s rive u gradu Poreču, gdje će ujedno i završiti. Biciklisti će na licu mjesta moći samostalno odlučiti koju će od 3 predložene trase (156, 230 i 300 km) odvoziti.
Kako bi se osigurala protočnost prometa, što manje zastoja na prometnicama i sigurnost svih vozača, pojedine dionice javnih cesta kojima biciklisti prolaze tog će dana biti djelomično ili u potpunosti zatvorene te će se promet odvijati prema posebnoj prometnoj regulaciji koju će koordinirati predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova uz redarsku službu organizatora.
Vozila će se na većini dionica propuštati u smjeru odvijanja utrke ili preko same trase kojom prolaze biciklisti, no na pojedinim će dionicama nekoliko sati biti otežano prometovanje.

„Prije svega želimo zahvaliti policiji na odličnoj suradnji i podršci oko organizacije prometa za ovako važan i opsežan događaj. Poseban naglasak regulacije prometa dan je za područje oko gradova Poreč, Labin, Pazin i Novigrad pa smo za ta područja izradili zaseban grafički prikaz zatvaranja pojedinih cestovnih pravaca i alternativnih pravaca kretanja po kojima će se propuštati promet toga dana i u što je većoj mjeri moguće osigurati neometano kretanje po prometnicama“, poručio jeVladimir Miholjević, jedan od organizatora događaja Istria300.
Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:

Zapadni dio Istre:
• 6:45-7:00 Poreč – Vrsar
• 7:15-9:00 Sveti Lovreč – Lim – Kanfanar
• 10:00-19:00 Tar – Most Antenal – Novigrad

Središnji dio Istre:
• 8:00-10:00 Balići – Salamunišće
• 8:15-10:15 / 11:00-14:00 Jakačići – Mandalenčići – Katun Gračaški – Križ Lindarski
• 8:30-10:45 / 11:15-14:30 Kićer – Katun Trviški – Karojba
• 8:30-17:00 Karojba – Motovun – Most Mirna (Livade)
• 11:00-14:15 Cerovlje – Gologorica – Afrići – Boljunsko Polje – Šupljini – Staraji – Dolenja Vas
• 12:15-15:30 Dolenja Vas – Mrzlići – Borut – Cerovlje – Kovačići – Oslići – Račički Brijeg
• 12:30-16:00 Račički Brijeg – Juradi – Butoniga – Trviž

Istočni dio Istre:
• 8:00-10:00 Most Raša (pravac kretanja Pula-Labin)
• 8:30-11:30 Most Raša – Trget – Brovinje (kod Koromačna)
• 9:30-13:00 Skitača – Ravni – Donji Kranjci – Salakovci
• 9:45-13:15 Labin – Šumber – Potpićan
• 10:00-13:30 Potpićan – Marišće – Perinići – Benazići

Sjeverni dio Istre:
• 9:00-17:30 Livade – Oprtalj – Kremenje – Kaštel
• 9:45-18:30 Kaštel – Volpija – Kršete – Brtonigla – Karigador

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozilakoja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjereosiguranja.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na INFO broju: 099/696-2484, a više informacija možete pronaći na službenoj stranici: https://www.istria300.com/hr/
Glavni partner događanja je Valamar Riviera, destinacijski partneri:Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč, Turistička zajednica Istre, Hrvatska turistička zajednica, Turističke zajednice Labina, Tara, Funtane i Vrsara te sponzori Heineken 0.0, HEP, Pepsi, Nektar Natura, PPD.