U Istri palo i 100 litara kiše, DHMZ šalje novo upozorenje

Postupna promjena vremena u nedjelju, u ponedjeljak kiša
Photo Credit: sjever.hr

30-ak poziva s područja Poreča i Umaga imao je Centar 112, a dojave su se odnosile na srušena stabla i grane na prometnicama, srušene/nagnute telefonske stupove, poplavljena dvorišta te podrume i prizemlja kuća, donsoi 24sata

Više od trideset intervencija, uglavnom radi ispumpavanja vode nakon nevremena, imali su vatrogasci tijekom ponedjeljka prijepodne na području Umaga i Poreča, no veće štete nisu zabilježene i nitko nije stradao, izjavio je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

– Intervencija vatrogasaca je bilo podosta, no uglavnom se radilo o ispumpavanju vode te uklanjanju grana s prometnica. Na nekim dionicama na području Umaga, Buja, Novigrada i Poreča došlo je do sitnih odrona, ali oni nisu bili tolikih razmjera da bi bio obustavljen promet – rekao je Kozlevac.

Prema podacima istarskog meteo portala Istramet na dijelu zapadne Istre palo je lokalno i do 100 milimetara kiše a središte ciklone trenutno je u Ligurskom moru (Genovski zaljev).

Na području Umaga pao je više od 60 mm kiše, u Novigradu i Taru više od 75 mm, a u dva sata zabilježeno je čak deset tisuća munja.

U Puli se podigla razina mora, pa su automobili u prvom redu do mora “lagano zaplivali”, dok je istovremeno, izražen kišni val uz prolazno izražen vjetar zabilježen na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše.

U nastavku dana očekuje se slično vrijeme, a uslijed približavanja ciklonalnog centra glavninu nestabilnosti tek se očekuje, ističe se.

– Na moru južno od Pule formira se novo grmljavinsko nevrijeme koje će se slijedećih sati premještati prema sjeveru uglavnom preko središnje i istočne Istre, a zahvatit će i dio Kvarnera – navode u kratkoročnom upozorenju DHMZ-a.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide