U ove škole u Istri upisali su se najbolji osmaši

Epidemija hepatitisa u zagrebačkim srednjim školama
Photo Credit: Canva

Prema analizi škola Istarske županije koju je napravila srednja.hr koristeći podatke Ministarstva znanosti i obrazovanja, poznato je kojih su 10 srednjih škola upisali ovdašnji najbolji osmaši.

Najviši prosječni broj bodova upisanih, 78,61, imala je Tehnička škola Pula za program arhitektonski tehničar. Prvi na listi tog programa imao je 80,00 bodova, dok je posljednji imao 74,83.

Nadalje, druga po prosječnom broju bodova upisanih je Talijanska srednja škola Dante Aligheri u Puli, gdje je prvi na listi programa prirodoslovne gimnazije imao 81,00 bod, a posljednji 75,01. Prosječan broj bodova upisanih u taj program iznosio je relativno visokih 78,59 bodova. Treća po redu je Gimnazija Pula, program prirodoslovno-matematička gimnazija, s prosječnim brojem bodova upisanih 77,96. Najviše pozicionirani na listi imao je također 81,00 bod, dok je onaj najniže imao 70,73 boda.

Kada se gleda cijela lista od 10 srednjoškolskih programa koje su upisali učenici s najviše bodova, može se primijetiti da uglavnom prevladavaju gimnazije. Tri puta se pojavljuju prirodoslovno-matematički gimnazijski programi, četiri puta opći gimnazijski, a jednom prirodoslovno gimnazijski program.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide