U Puli ugostitelji traže smanjenje zakupa adventskih kućica

Photo credit: Canva

Vremenske neprilike značajno su smanjile i prihode ugostitelja koji su unajmili skupe adventske kućice, zbog čega su se odlučili obratiti Gradu i zatražili smanjenje zakupa.

 

Zakupci adventskih kućica u Puli ni u snu se nisu nadali da će vremenska prognoza biti tako nepovoljna. A vrijeme trajanja zakupa, koje je nešto više od mjesec dana, posve kratko, jer se već sad pokazuje da im se posao, uz skup zakup, baš i neće baš isplatiti.

Vremenske neprilike značajno su smanjile i prihode ugostitelja koji su unajmili skupe adventske kućice, zbog čega su se odlučili obratiti Gradu i zatražili smanjenje zakupa, prenosi Poslovni.

Jučer su, kako doznaje Glas Istre, pripremili pismo koje, kažu namjeravaju poslati nadležnima. Hoće li im Grad izaći ususret i spustiti cijenu zakupa koji su unaprijed platili, nakon što iznesu svoje razloge, saznat će se naknadno, kada dobiju odgovor nadležnih.

Podigli cijenu pa odustali

Naime, kućice su se dodjeljivale na javnom nadmetanju, a najskuplja među njima košta stotinu tisuća kuna, doznajemo. Danijel Britvić, jedan od zakupaca koji na rubu Giardina nudi domaća istarska jela, za svoju je adventsku kućicu izdvojio nemalih 75 tisuća kuna, uključujući PDV.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide