U sklopu projekta "Škole za Afriku" obilježen je Dan Afrike

U sklopu projekta "Škole za Afriku" obilježen je Dan Afrike

Tijekom cijele godine Projekt “Škole za Afriku” integriran je u rad našeg vrtića. Ove godine naglasak je na Madagaskar.

Obilježili smo Dan Afrike, dana 25/5/2021 istakli važnost Afrike u zajedničkim aktivnostima po skupinama, od onih najmanjih pa sve do najvećih: „Boboli“, „Lavići“, „Legići“ i „Folletti“ , stoji u priopćenju vrtića Calimero iz Brtonigle.

CILJ:
I ove pedagoške godine 2020/2021 kao vrtić uključili smo se u UNICEF-ov projekt „Škole za Afriku“. Projekt se temelji na viziji Nelsona Mandele da obrazovanje može transformirati živote ljudi, ali i cijelih zajednica, 2004. godine pokrenuta je inicijativa Škole za Afriku kako bi svako dijete tog kontinenta dobilo svoju priliku za obrazovanje. Ured UNICEF-a za Hrvatsku inicijativi se pridružio 2008. godine edukativno-humanitarnim programom Škole za Afriku koji provodi u suradnji s dječjim vrtićima, školama te centrima za odgoj i obrazovanje diljem Hrvatske.

Primarni cilj nam je upoznati djecu vrtića na postojanje različitih sredina, kultura i svjetova te poticati razvoj humanosti i otvorenog mentaliteta. U sklopu projekta upoznali smo djecu sa dječjim pravima, načinom života i življenja,mjestu i životinjama.

Naglašavajući i osvještavajući djecu da smo različiti, ali ipak jednaki. S malo malo našeg truda prijateljima koji nemaju možemo puno pomoći.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide