U Umagu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja s posebnim pijetetom

Danas, 4. kolovoza 2023. godine, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin i Mauro Jurman, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, udruga antifašističkih boraca, umaških zajednica Talijana te vijećnici i sugrađani, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnog križa na umaškom gradskom groblju, odali su počast poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

„Na današnji se dan, uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, želimo prisjetiti Domovinskog rata i naših hrabrih branitelja. Prije svega vrijednosti zajedništva, vrijednosti žrtve, vrijednosti hrabrosti i odanosti koje su bile ključ uspjeha u ratu, a kasnije i ključ uspješne izgradnje društva. Zahvaljujući slozi hrvatskog naroda, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio tada okupiranih područja Hrvatske, a Knin vraćen u ustavni poredak samostalne Hrvatske. Unatoč vojno nadmoćnijem agresoru, oslobodili smo, obranili i obnovili našu zemlju“ naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese.

Nakon groblja, položeni su vijenci te zapaljene svijeće i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u parku Humagum, čime je još jednom odana počast našim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da danas uživamo u miru i slobodi. Nakon položenih vijenaca, predstavnik branitelja i predsjednik „UHBDR-154.“ Mato Magdić sve je prisutne podsjetio na doba Domovinskog rata i njegove žrtve s posebnim naglaskom na doprinos hrvatskih branitelja u stvaranju današnje samostalne domovine.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide