U Umagu pronađena mina iz Drugog svjetskog rata vrlo blizu grada

Kod ispusta novog pročistača otpadnih voda u Umagu pronađena je mina iz Drugog svjetskog rata. Pozicija mine je, kako doznajemo, u podmorju iza mola bivše tvornice cementa. 

Bomba je, kako doznajemo, pronađena 22. ožujka, u srijedu ujutro, a pronašli su je ronioci koji rade na postavljanju tamošnjeg kolektora. Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara, doznajemo od Krešimira Vede, direktora komunalnog poduzeća “6. maj” koji je investitor radova, donosi Glas Istre.

Izvođač radova koji obavlja ronilačke radove prijavio je pronalazak eksplozivne naprave policiji i Lučkoj kapetaniji. Iz Ureda načelnika PU Istarske potvrdili su primitak dojave.

“U srijedu, oko 10,15 sati zaprimili smo obavijest da su djelatnici tvrtke koja izvodi ronilačke radove na području Umaga pronašli u moru eksplozivno sredstvo. O tome su odmah obaviještene nadležne službe koje će poduzeti potrebne mjere iz svoje nadležnosti.”

Prije nekoliko dana, podsjetimo, u riječkoj luci također je pronađena mina iz Drugog svjetskog rata koja je velikom akcijom nadležnih službi uništena. Dosad neviđeni pothvat zahtijevao je čak i djelomičnu evakuaciju stanovništva.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide