U umaškoj Osnovnoj školi Marije i Line provedena akcija „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“

Učenici i učitelji OŠ Marije i Line priključili su se akciji „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“. Da, malo kasnimo, ušli smo u studeni no kako je cilj ove akcije iznad svega važan za očuvanje zdravlja naših majki, nona i prijateljica, nadamo se da nam to nećete zamjeriti, javljaju iz OŠ Marija i Lina Umag.

Cilj je promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena na brigu o zdravlju udruga SVE za NJU je osmislila projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“ i provela ga prvi put 2017. u osnovnim i srednjim školama i vrtićima širom Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Projekt se provodi se u cilju osvješćivanja žena o brizi za vlastito zdravlje. Svjedoci smo pobola žena svih dobi od zloćudnih bolesti osobito raka dojke, kao i često kasnog otkrivanja bolesti što značajno smanjuje šanse za izlječenje. Jedna od glavnih briga oboljeloj ženi u tom trenutku postaje što je biti s djecom. Djeca imaju snažan utjecaj na roditelje i odluke koje roditelji donose te mogu potaknuti njihovo odgovornije ponašanje i stoga smo osmislili projekt u kome djeca sudjeluju u prenošenju preventivnih i edukativnih poruka majkama i drugim ženskim članovima obitelji kako bi ih potakli na redovitije kontrolne preglede.

Više o SVE za NJU možete pronaći na FB i www.svezanju.hr.


Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide