Danas se održava akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Sutra, u utorak, 28. svibnja od 16 do 18 sati, na Trgu 1. svibnja, Zaklada Ana Rukavina će u suradnji s Gradom Umagom održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, ne bi li zajedno pomogli dvogodišnjem dječaku koji živi na području Poreštine, a i svim oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Lijek je u nama – poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (World Marrow Donor Association), upisano 64.969 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a nada za spas život dana je 173 oboljeloj osobi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide