Ulaganje od 130 milijuna kuna: U središtu Pule niknut će novi trgovački centar

Ulaganje od 130 milijuna kuna: U središtu Pule niknut će novi trgovački centar
Photo Credit: Glas Istre

Ako je suditi prema ambicioznim najavama i planovima, Pula bi umjesto derutne robne kuće u središtu grada mogla dobiti još jedan trgovački centar – Pula Mall. Sablasno, godinama devastirano i zapušteno, nekad atraktivno zdanje u centru, tik uz zelenu tržnicu, moglo bi uskoro vratiti stari sjaj u novom, još boljem izdanju. Najavio je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filip Zoričić, rekavši da će se ovaj veliki projekt uskoro početi realizirati. On se na Vijeću dotaknuo same tržnice, rekavši da ona ne izgleda dobro, a imamo najljepšu secesijsku zgradu Tržnice na Mediteranu, koja datira s početka 20. stoljeća. Želja je gradske uprave da i zgrada merkata saživi u popodnevnim satima po uzoru na Firenzu pa je planiraju revitalizirati dodatnom gastro ponudom i sadržajem, prenosi Poslovni.hr

Zoričić je istaknuo potrebu uređenja lokacija s obje strane merkata, te u tom kontekstu spomenuo i robnu kuću.

“Razgovarat ćemo s poslodavcima, napravit ćemo plan i vidjeti kako riješiti izgled i stanje na našoj glavnoj tržnici, a da to paralelno prati i obnova robne kuće, rekao je Zoričić. U razgovoru s predstavnikom vlasnika dogovorili su da se već u studenom očisti okoliš, a robna bi kuća, po njegovim riječima, dobila ne samo parkiralište, nego i slow food restoran, dvije trgovine poznatih marki i kabaret. “To je jedinstven prostor, trbuh grada koji mora ljepše izgledati nego što je danas”, izjavio je.

Potvrdio je to u telefonskom razgovoru i Predrag Đorđević, voditelj projekta koji je kazao da je zdanje u vlasništvu luksemburškog projektnog društva Istria Real Estate, a ono je pak u vlasništvu britanskog York Capitala. Đorđević je vrlo optimističan kad je riječ o realizaciji ovog ambicioznog projekta. Bude li sve teklo prema planu, bit će to dio urbane obnove grada kojom bi se, prema zamisli pulskog gradonačelnika, trebao konačno vratiti život u zaboravljeni centar.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 19:38
Umag
 

Oblačno
14°C
Subjektivno: 14°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vjetra: 4 km/h IJI
Naleti vjetra: 4 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13