Umag dobiva tehnološki napredniji uređaj za pročišćavanje voda

Gradi se punom parom, a projekt je vrijedan preko 445 355 470kn (gotovo 500 milijuna kuna) od čega EU financira 316 milijuna kn. 

U sklopu projekta „Poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u aglomeracijama Umag-Savudrija-Novigrad“ realiziran je obilazak gradilišta ključne faze realizacije projekta, a to je Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Umagu, a koji je jedan od dva pročišćivača otpadnih voda koji se realiziraju u sklopu projekta.

Direktor trgovačkog društva 6. Maj Odovodnja iz Umaga Krešimir Vedo, vodio je obilazak te je naglasio kako će dotični uređaj, trenutno u izgradnji, raditi po najnaprednijoj tehnologiji pročišćavanja otpadnih voda.

Očekuje se da će izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda biti završena do kraja ove godine, a nakon toga slijedi probni rad u trajanju 12 mjeseci te je plan da uđe u redovan rad krajem sljedeće godine. Na taj način, zaokružuje se cjelokupni sustav odvodnje na području provođenja radova u sklopu Aglomeracije Umag-Savudrija-Novigrad.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide