UMAG: Nova dionica Umaške promenade: Špina-Sv. Pelegrin je u finalnoj fazi

UMAG: Nova dionica Umaške promenade: Špina-Sv. Pelegrin je u finalnoj fazi

Umaška promenada u dijelu dionice Špina-Sveti Pelegrin doživljava svoju posljednju fazu izgradnje te će ubrzo građanima i posjetiteljima biti predstavljena u punom sjaju. 

Poznato je da na cijelom potezu umaške obale već dugi niz godina postoje barijere koje su bespravno postavljene i na taj se način uzurpirala javna površina koja bi svima trebala biti dostupna, stoji u priopćenju.

U više navrata građani su izražavali svoje nezadovoljstvo radi nemogućnosti pristupa plažama i obali, stoga je Grad Umag odlučio pokrenuti projekt uređenja „Umaške promenade“, koji će se odvijati u fazama i na razdoblje od više godina. Na taj će se način najučinkovitije omogućiti svima, i pod jednakim uvjetima, da uživaju u najljepšim dijelovima vlastite obale.

Ovaj dio šetnice Špina-Sveti Pelegrin u svojoj duljini prolazi uz plažu, a sadrži isključivo pješačku i biciklističku stazu, na pojedinim se dionicama uređuje okoliš i plaža, postavljaju se dva odmorišta s klupicama za odmor u hladu te svi pripadajući sadržaji za djecu i odrasle.

Uz šetnicu je izgrađen i potporni zid duljine 270 m, a uzduž čitave trase posađena su nova stabla ne bi li se osigurala hladovina uz samo more. Projekt obuhvaća i izgradnju potpuno nove javne rasvjete kako bi se omogućilo sigurno kretanje i tijekom večernjih sati.

Umaška morska promenada, čija će se izgradnja provoditi u više faza i u više godina, a koja će se protezati od Parka Umag do Crvenog vrha, u konačnici će omogućiti svim Umažankama i Umažanima, pod jednakim uvjetima, da koriste najljepše dijelove vlastite obale. Kroz 10-tak godina, šetnica duga 40-tak kilometara bit će jedna od najdužih šetnica na Jadranu u kojoj će moći uživati kako Umažanke i Umažani, tako i brojni posjetitelji koje u skoroj budućnosti očekujemo.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide