UMAG: Odlukom gradonačelnika zakupnici oslobođeni povećanja zakupnine zbog usklađenja s indeksom potrošačkih cijena

U okviru rasta sveukupnih troškova poslovanja i života izazvanim globalnom krizom, 17. travnja 2023. godine usvojen je Zaključak gradonačelnika Grada Umaga ne bi li se, barem djelomično, ublažile posljedice negativnih okolnosti na gospodarstvo.

Naime, Pravilnikom o kriterijima za određivanje zakupnine za poslovni prostor propisano je kako se iznos mjesečne zakupnine mijenja na godišnjoj razini ako indeks potrošačkih cijena u RH poraste za više od 2%. Za 2022. godinu, Državni zavod za statistiku objavio je porast indeksa potrošačkih cijena od 10,8%, čime je ispunjen uvjet za promjenu iznosa mjesečne zakupnine.


Želeći pomoći gospodarstvenicima mjerama koje će olakšati poslovanje, gradonačelnik Bassanese je naložio neprimjenu ranije navedenog indeksa potrošačkih cijena na Ugovore o zakupu poslovnih prostora u vlasništvu Grada Umaga na zakupninu za 2023. godinu. Točnije, zakupnicima se zakupnina za 2023. godinu neće povisiti za 10,8%, odnosno korigirati s obzirom na indeks potrošačkih cijena.


„Riječ je o vrijednoj mjeri kojom se u 2023. godini sprječava porast cijena najma za sve ugovore sklopljene za poslovne prostore u vlasništvu Grada Umaga te će naši zakupnici nastaviti plaćati ugovorenu zakupninu bez povećanja“ naglasio je gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te dodao kako je navedena mjera dio paketa pomoći gospodarstvenicima s ciljem ublažavanja posljedice rasta sveukupnih troškova poslovanja izazvanih globalnim poremećajima koji su doveli do rasta troškova energenata, sirovina i drugih roba i usluga.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide