Umag: Održana prezentacija EU projekta FRAMESPORT

Pošaljite vaše fotografije za kalendar Grada Umaga 2022.

Lučka uprava Umag-Novigrad je u Gradskoj vijećnici Grada Umaga održala prezentaciju EU projekta FRAMESPORT (Framework initiative fostering the sustainable development of Adriatic small ports) u kojemu Lučka uprava sudjeluje u ulozi partnera, a koji se financira iz prekograničnog programa Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020. 

Ukupan proračun Lučke uprave Umag – Novigrad u projektu je 327.043,00 eura od čega je EU sufinanciranje 85% (277.986,55 €), a vlastita sredstva 15% (49.056,45 €).

U sklopu projekta planirana je provedba pilot projekta kojim će se uvesti i testirati nove tehnologije koje će omogućiti da Lučke uprave smanje troškove upravljanja, poboljšaju nadzor nad lukama i da kvalitetnije upravljaju resursima. Lučka uprava Umag-Novigrad, za tu svrhu, ima na raspolaganju sveukupno 144.998,70 €, a koji će se koristiti za realizaciju sljedećih aktivnosti:

1. nabava nove generacije video nadzora, kojim će se automatski detektirati dimenzije i karakteristike plovila,

2. automatizacija i unaprjeđenje sustava putem kojeg će se dobivati informacije o zauzetosti veza,

3. razvoj informatičkog rješenja za upravljanje lukama otvorenih za javni prijevoz, koji će biti integriran sa FRAMESPORT platformom na kojoj će se nalaziti informacije o svim projektnim partnerima,

4. nabava suvremenih i održivih plovila na električni pogon.

Prezentaciji su prisustvovali i aktivno sudjelovali predstavnici svih relevantnih institucija u području upravljanja malim lukama, a to su: predstavnici iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, predstavnici iz Istarske županije, članovi Upravnog vijeća Lučke uprave Umag-Novigrad, predstavnici lučkih uprava Rabac, Rovinj, Poreč i Pula, predstavnici Lučke kapetanije Pula, profesor za hidrotehniku iz Građevinskog fakulteta Rijeka, djelatnici iz Grada Umaga i Grada Buja te još nekoliko obrtnika i poduzetnika.

Projekt je još u fazi provedbe, ali je već sada razvidno kako će se međunarodnom dimenzijom suradnje i aktivnim sudjelovanjem relevantnih dionika pridonijeti unaprjeđenju i daljnjem razvoju malih luka u cijeloj regiji, stoji u priopćenju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Share on facebook
Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
19/10/2021, 18:19
Umag
 

Oblačno
16°C
Subjektivno: 17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 72%
Brzina vjetra: 0 km/h S
Naleti vjetra: 0 km/h
Izlazak sunca: 07:28
Zalazak sunca: 18:13