Umag: Otvorena prometnica i rotor kod IKB-a

Umag: Otvorena prometnica i rotor kod IKB-a

Danas, 16. svibnja 2022. godine, službeno je otvorena i puštena u promet dionica na križanju Ulice E. Miloša, E. Pascalija i Trgovačke ulice. Točnije, u okviru kontinuiranog strateškog ulaganja u umašku prometnu infrastrukturu s ciljem povećanja prometne sigurnosti, brže protočnosti te praćenja europskih standarda, Grad Umag je realizirao iznimno važan projekt izgradnje novog rotora i novih prometnica u najužem centru te dio šetnice koji se spaja na gradsku rivu. Radi se o prometnom rješenju koje zaokružuje prometnu cjelinu središta grada te svim sudionicima u prometu osigurava bolje uvjete i sigurno kretanje, te bržu protočnost uz smanjenje gužvi. Posebna pozornost je prometnog rješenja je dana na sigurnost pješaka i prometa pri osnovnoj školi, stoji u priopćenju. 

Na cijelom području zahvata izgrađene su pješačke i biciklističke staze, dok su na prijelazima pješaka i biciklista ugrađene taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe, kao i rampe za prolaz s invalidskim kolicima. Povozni dio kružnog raskrižja izvodio se od granitnih kocki, a namijenjen je kretanju vozila većih dimenzija poput autobusa i kamiona. Središnji otok uredio se kao zelena hortikulturno uređena površina, dok su razdjelni otok i dio zaštitnog pojasa na zapadnoj strani, prema novo projektiranoj biciklističkoj stazi i nogostupu, uređeni kao popločene površine.

Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom te budućim projektom rekonstrukcije Trgovačke ulice, čime je sam centar Umaga doživio potpuno novi izgled s prepoznatljivim standardom uređenosti. U smislu izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture rotora, radi se o infrastrukturnom čvorištu koje omogućuje nesmetani daljnji razvoj prije svega starogradske jezgre. Nastavljaju se radovi na uređenju postojećeg parka te uređenja hortikulture.

Potpuna rekonstrukcija i izgradnja novog rotora, kao i rekonstrukcija povezanih ulica, jedan je od najznačajnijih projekata uvrštenih u Strategiju razvoja grada Umaga 2021.-2030., a koji podiže razinu prometne sigurnosti na području Umaga. Vrijednost navedenih radova iznosi gotovo 11 milijuna kuna.

Danas, 16. svibnja 2022. godine, službeno je otvorena i puštena u promet dionica na križanju Ulice E. Miloša, E. Pascalija i Trgovačke ulice. Točnije, u okviru kontinuiranog strateškog ulaganja u umašku prometnu infrastrukturu s ciljem povećanja prometne sigurnosti, brže protočnosti te praćenja europskih standarda, Grad Umag je realizirao iznimno važan projekt izgradnje novog rotora i novih prometnica u najužem centru te dio šetnice koji se spaja na gradsku rivu. Radi se o prometnom rješenju koje zaokružuje prometnu cjelinu središta grada te svim sudionicima u prometu osigurava bolje uvjete i sigurno kretanje, te bržu protočnost uz smanjenje gužvi. Posebna pozornost je prometnog rješenja je dana na sigurnost pješaka i prometa pri osnovnoj školi. Na cijelom području zahvata izgrađene su pješačke i biciklističke staze, dok su na prijelazima pješaka i biciklista ugrađene taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe, kao i rampe za prolaz s invalidskim kolicima. Povozni dio kružnog raskrižja izvodio se od granitnih kocki, a namijenjen je kretanju vozila većih dimenzija poput autobusa i kamiona. Središnji otok uredio se kao zelena hortikulturno uređena površina, dok su razdjelni otok i dio zaštitnog pojasa na zapadnoj strani, prema novo projektiranoj biciklističkoj stazi i nogostupu, uređeni kao popločene površine. Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom te budućim projektom rekonstrukcije Trgovačke ulice, čime je sam centar Umaga doživio potpuno novi izgled s prepoznatljivim standardom uređenosti. U smislu izgradnje i rekonstrukcije infrastrukture rotora, radi se o infrastrukturnom čvorištu koje omogućuje nesmetani daljnji razvoj prije svega starogradske jezgre. Nastavljaju se radovi na uređenju postojećeg parka te uređenja hortikulture. Potpuna rekonstrukcija i izgradnja novog rotora, kao i rekonstrukcija povezanih ulica, jedan je od najznačajnijih projekata uvrštenih u Strategiju razvoja grada Umaga 2021.-2030., a koji podiže razinu prometne sigurnosti na području Umaga. Vrijednost navedenih radova iznosi gotovo 11 milijuna kuna.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide