UMAG: Ovako će izgledati novi luksuzni resort

Photo Credit: Lotus Grupa/Facebook

Prvi je ovo koncept resorta u Hrvatskoj i regiji koji uključuje i odmor i stanovanje. 

Hrvatska će uskoro postati bogatija za jedan luksuzan i vrlo poseban resort i nekretninski projekt. U pitanju je Petram Resort and Residences, smješten na najsjevernijoj točki hrvatske morske obale, na samoj granici sa Slovenijom i Italijom, na lokaciji Alberi u Savudriji u sjeverozapadnoj Istri. Kako doznajemo, kompleks je to koji će imati 252 luksuzne nekretnine – 55 turističkih vila, aparthotel sa 179 apartmana za odmor te 18 stanova za stanovanje. Sve je ondje koncipirano na svježem suvremenom dizajnu i održivoj gradnji, novima materijalima, mirisnoj mediteranskoj hortikulturi te otvorenim vizurama, u kombinaciji s inovativnim konceptom održavanja resorta i upravljanja nekretninama. Ukratko, prvi je to takav koncept resorta u Hrvatskoj i regiji koji uključuje odmor i stanovanje, donosi Telegram.  

NEZABORAVAN KROVNI INFINITY BAZEN KAKAV NISTE DOSAD VIDJELI
“Brigu o nekretnini bit će moguće u potpunosti prepustiti resortu te tako osigurati bezbrižan odmor, ali i oplemenjivanje i povrat investicije. Bit će sveprisutan, gotovo nevidljiv servis dostojan hotela s pet zvjezdica” najavljuju investitori kompanija MK Group i Aleksandar Group. Osim toga, ovaj resort nudit će odmor u zatvorenoj zajednici sa svim sadržajima i servisima na dohvat ruke, te concierge service 24 sata dnevno. More, zelenilo, vrhunski, promišljeni dizajn, sportski sadržaji, wellness, nezaboravan krovni infinity bazen, vrtni bazeni, bazen i park za djecu, restorani samo su neki od aduta ovog najavljenog koncepta.

IDEALNA LOKACIJA ZA HEDONISTE
Okružen morem dokle pogled seže, Petram Resort & Residences, prema najavama, bit će tako idealna lokacija za hedoniste. Velika prednost je dobra povezanost. U blizini je nekoliko aerodroma i udaljen je nekoliko sati vožnje od mnogih gradova. “Imat će najveći i najljepši otvoreni krovni bazen koji možete zamisliti, dužine 105 metara, drugi najduži na svijetu, na kojem su radili naši vrhunski statičari” ističe Maja Bručić iz arhitektonskog LAD 1 studija Lotus Grupe vezano uz atraktivni infinity bazen koja je na projektu radila zajedno s arhitekticom Evom Cotman.

NIŠTA BEZ FINE DINING RESTORANA
Osim toga, doznajemo kako će se na krovu aparthotela nalaziti i fine dining restoran. Vrtni bazen smješten je pak uz suvremeni talijanski restoran s jedne strane i steak house s istarskim specijalitetima s druge strane. Tu je i bazen okružen mediteranskim mirisima stvoren za lijena jutra, aktivne dane i popodneva prepuna sunca i opuštanja, vanjski bazen i park za djecu, bazeni sa sadržajem za djecu, a u blizini resorta su i golf tereni.

BIT ĆE TU I NEKOLIKO MODERNIH LUKSUZNIH STANOVA
“Resort će imati 55 turističkih vila od kojih 12 s vlastitim infinity krovnim bazenima, te još 43 moderne vile savršeno uklopljene u mediteransko podneblje u kojem se nalaze. Visoki standardi gradnje omogućit će uronjenost u prekrasan okoliš, a s druge strane osigurati privatnost, luksuz i mir” otkriva dalje arhitektica Bručić. Osim vila tu je i 18 stanova koji se nalaze u višestambenim zgradama te 179 turističkih apartmana u glavnoj zgradi apart-hotela, u rasponu od studija do trosobnih apartmana. “Stanovi i apartmani bit će moderni, otvorenih vizura i pogleda s pravom dozom luksuza i privatnosti koji će omogućiti nesmetano uživanje u svim prigodama. Također će se moći odabrati i paket održavanja” nadodaje dalje arhitektica Cotman.

POŠTIVANJA MEDITERANSKE GRADNJE I HORTIKULTURE
Osim što su arhitektice bile predane korištenju vrhunskih lokalnih materijala koji su u skladu s podnebljem, a iz njega i potječu, pažnju su obratile i na hortikulturno uređenje koje je autohtono, bujno i puno boja. “Ova idealna kombinacija poštivanja mediteranske gradnje i hortikulture, dok istodobno ostavljamo dovoljno otvorenog pogleda na more i okoliš koji nas okružuje, odražava i našu posvećenost održivoj gradnji. Čitav je kompleks energetskog razreda A+, uz kvalitetnu toplinsku izolaciju i korištenje obnovljivih izvora energije. Sustav za grijanje i hlađenje i pripremu tople vode izveden je s dizalicama koje koriste energiju iz obnovljivih izvora i tako značajno povećavaju uštedu energije i smanjuju štetni utjecaj na okoliš, posebice zrak i vodu” naglašava Bručić.

STAKLENE POVRŠINE OTVORENIH POGLEDA
Jedna od posebnosti ovog projekta su prozori i vrata branda Schuco koji su izvedeni kao ALU okviri s prekinutim toplinskom mostom. Ostakljenje je dvoslojnim IZO staklom koje je uz to i niskoenergetsko te ima termo-refleksni premaz. Ovo omogućuje da rezidencije imaju velike staklene površine otvorenih pogleda, a bez da to sve skupa utječe na povećanu potrošnju energije. Ukupna građevinska površina svih nekretnina u sklopu Petram Resort and Residences je oko 40,500 četvornih metara, a planirani rok završetka je lipanj 2022.

O INVESTITORU
Inače, Čista voda projekt istarska je tvrtka, a projekt Petram resort &residences provodi u suradnji s poznatim investitorima MK Group i Aleksandar Group. Kompanija MK Group je jedan od vodećih holdinga u oblasti poljoprivrede, turizma i obnovljivih izvora energije u Jugoistočnoj Europi. Kompanija Aleksandar Group u svojih je više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije izgradila više stotina tisuća četvornih metara stambenog i poslovnog prostora, te izgradila reputaciju pouzdanog, sigurnog i traženog partnera na području građevinskog inženjeringa i investicija. A kako su sve skupa zamislili Petram Resort and Residences pogledajte u sklopu članka.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide