Umag: Pulsirajući prostor namijenjen sportu

Umag: Pulsirajući prostor namijenjen sportu

Krajem lipnja, u Umagu je završen projekt školskog igrališta uz Osnovnu školu Marije i Line kojim se prije neuređeno  školsko igralište, predstavljanjem novih sadržaja i programa, pretvorilo u mjesto okupljanja i druženja građana, sportaša i djece, prenosi Vizkultura.hr.

Igralište je izvedeno prema projektu arhitekta Nenada Marića (Studio MAU d.o.o.), investitor je Grad Umag, a projektni zadatak odnosio se na rekonstrukciju postojećeg, zapuštenog, prostora igrališta uz osnovnu školu u Umagu.

Kontekst je definiran širokom prometnicom s kružnim tokovima, zgradom škole i dvorane te prostranom zelenom površinom, dok su postojeće stanje igrališta činila tri osnovna elementa: polje – površina sportskih igrališta, staza – koja opasuje polje i nasip – uokolo staze.

Osim što potražnja za osmišljenim i projektiranim sportskim sadržajima na otvorenom svakim danom raste (što je posebice došlo do izražaja u periodu restrikcija povezanih s pandemijom), autor se vodio i idejom da prostor utječe na navike ljudi i da dobro osmišljeni prostor može generirati nove aktivnosti, druženja i sastajanja.

Uz generiranje pulsirajućeg javnog prostora i sportske revitalizacije šireg centra grada, projektom se stvaraju i svi preduvjeti za profesionalno i rekreativno bavljenje sportom.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide