UMAG: Realizirana prva faza projekta izgradnje rotora s prometnicama u naselju Komunela

Strateški jedna od najvažnijih investicija ulaganja u infrastrukturu na području grada Umaga, izgradnja rotora s prometnicama u naselju Komunela,privedena je kraju. Riječ je o iznimno važnoj investiciji vrijednoj 1,4 milijuna EUR, kojom se omogućava dostupnost do buduće srednje škole te se bitno podižerazina prometnih uvjetaiuvelike unaprjeđuje prometna komunikacija u naselju Komunela.

U okviru navedene investicije, koja je uvrštena u Plan razvoja Grada Umaga 2021.-2030., izgrađeni su novi i uređeni dijelovi postojećih prometnih koridora s izgradnjom kružnog raskrižja. Duljina obuhvata prometnice je oko 2.100 m, a unutar kojegje ujedno izvedena vodovodna i fekalna infrastruktura, kao i javna rasvjeta, elektronička komunikacijska infrastruktura i oborinska odvodnja. Projekt obuhvaća područje Komunele od rotora na ulazu u Umag iz smjera Kopra pa sve do vrtića „Radost – Gioia“. Drugi krak će biti izgrađen do srednje škole,odnosno područja prema naselju Stella Maris, čijom se realizacijom bitno rasterećuje promet u ovom dijelu grada.


Grad Umag kontinuirano ulaže u rekonstrukcije postojećih prometnica, kao i izgradnju novih, gdje je prometnim elaboratima utvrđena potreba i definirano najbolje rješenjeu smjeru podizanja razine sigurnosti i povezanosti dijelova grada. Sustavnim ulaganjem u prometnice znatno se podiže razina sigurnosti prometovanja kako vozila, tako i pješaka, a čime Umag želi dostići najviše standarde srednjih europskih gradova.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide