Umag: Sadnja 310 stabala zahvaljujući sufinanciranju provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske je 16. lipnja 2023. godine objavio Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina. 

Sredstva za sufinanciranje mjera dodjeljivana su jedinicama lokalne samouprave koje imaju izrađen Akcijski plan održivog energetskog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama – SECAP, a prijave su obrađivane redoslijedom zaprimanja. S obzirom na činjenicu da Grad Umag posjeduje važeći Akcijski plan te je prijavu dostavio među prvim jedinicama lokalne samouprave u RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je po provedenoj proceduri, dana 27. srpnja 2023. godine, donio Odluku o odobrenju sredstava za sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama, kojom je definirano da se odobrava sufinanciranje aktivnosti u 34 jedinice lokalne i područne samouprave, konkretno u 2 županije, 24 grada i 8 općina.

Grad Umag je u okviru projekta „Smart City-Green City“ planirao izraditi Plan razvoja javnih zelenih površina te nabavku i sadnju 310 stabala različitih vrsta, a odgovor koje konkretne vrste stabala će biti nabavljene dat će Plan razvoja zelenih površina.

Ukupni planirani troškovi projekta su 346.862,50 €, a iznos sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je 80% ukupnih troškova, odnosno 277.490,00 €.

Grad Umag, kao grad koji se razvija i raste, kontinuirano ulaže u hortikulturno uređenje i komunalnu infrastrukturu. Održivi razvoj, ekološki pristup, odgovorno gospodarenje resursima te kontinuirani razvoj komunalne infrastrukture osnovni su principi kojih se Grad Umag drži kako bi svojim sugrađanima osigurao zdravu i sigurnu sredinu za život.

U konačnici možemo zaključiti kako sadnja novih stabala predstavlja najljepši poklon našoj zajednici, budućim generacijama, zdravlju naših sugrađana i ljepoti našega grada – našega doma.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide