Umaška obalna promenada: projekt od iznimnog značaja za razvoj grada

Umaška obalna promenada: projekt od iznimnog značaja za razvoj grada

Umaška obalna šetnica, koja će se protezati od Lovrečice do Crvenog Vrha, a kasnije čak i do susjednog Pirana, od krucijalnog je značenja za sve građane Umaga, Istre, kao i za sve posjetitelje. 

Izgradnja umaške promenade je ponajprije vizionarski i strateški projekt koji će, u trenutku kada bude dovršen, biti dodatni motiv dolaska posjetitelja, a samim time i nova dodana vrijednost za građane Umaga i umaški ekonomiju. Preduvjeti su to za otvaranje novih radnih mjesta, nuđenje nove turističke ponude i novih sadržaja, od ugostiteljskih do uslužnih djelatnosti i djelatnosti naših privatnih iznajmljivača. Riječ je o strateški važnom projektu koji će podići kvalitetu života u Umagu u svakom smislu, ekonomskom, turističkom i rekreacijskom.

Na cjelokupnom potezu od gotovo 40-tak kilometra planira se, osim same obalne šetnice, urediti plaže i okoliš s pratećim objektima za rekreaciju, razonodu, sport i slobodno vrijeme građana i posjetitelja. Realizacijom projekta, čija vrijednost doseže ukupnih 50-tak milijuna kuna, a čija je izgradnja planirana u narednih sedam do osam godina, naš će grad dobiti najdulju šetnicu na Jadranu i time još jednom prednjačiti na karti razvijenosti u Republici Hrvatskoj.

Uz sve navedeno, valja istaknuti kako projekt Umaške promenade ima i vrlo važnu emotivnu i ljudsku vrijednost za građane Umaga, jer ista konačno omogućuje jednakost, pravednost te, nakon mnogo godina, slobodu kretanja na vlastitom području. Izgradnjom šetnice, svi naši sugrađani, nakon više od 50 godina bespravne uzurpacije, mogu pod jednakim uvjetima uživati u najljepšim dijelovima umaške obale, a koja je do sada bila protuzakonito uzurpirana od strane pojedinaca. Naravno, predstoji nam još jedna velika borba s pojedincima koji su bespravno prisvojili javno dobro i koji svima nama brane pristup obali. Zdravom razumu je navedeno neprihvatljivo, no nakon bezbroj tužbi, uvreda i prijetnji od tih ljudi konačno smo se izborili za naša prava te omogućili da, barem djelomično, svi građani imaju pravo koristiti vlastiti obalu, u svom gradu, u svojoj državi.

„Svi najavljivani veliki turistički projekti na Kravljem rtu (ex Tvornica cementa), koji su bili gotovo fanatički forsirani od strane bivše vlasti, su propali. Od navedenih obećanja ostalo je samo uzurpirano zemljište i žičana ograda koja nama, građanima Umaga, zabranjuje pristup javnom dobru i državnom zemljištu, a koje je planski namijenjeno za rekreaciju svih građana. No, i tome ćemo stati na kraj“ izjavio je gradonačelnik Bassanese te pozvao sve građane da u lijepim proljetnim danima uživaju na novoj šetnici.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide