Umaški osnovnoškolci na grupnoj mobilnosti u Grazu u sklopu projekta „Let's connect“ – „Povežimo se!“

Grupna mobilnost učenika u Graz (Austrija) u sklopu Erasmus +  projekta K1 
„Let’s connect“ – „Povežimo se!“

U sklopu Erasmus+ projekta iz programa Ključne aktivnosti 122-SCH – kratkoročni projekti za mobilnost učenika i djelatnika u obrazovanju pod nazivom „LET’S CONNECT! – POVEŽIMO SE!“ , čiji je glavni koordinator profesorica Alenka Banić Juričić, učenici 3.a razreda Ema Erlić, Neva Ključarić, Gabrijel Bulić i Andrija Bušić te učenici 3. i 4. razreda PŠ Juricani Isabel Jurjak, Noah Martinčić, Iva Remaj i Matija Rodin koji pohađaju OŠ Marije i Line, Umag – SE „Marija i Lina“, Umago, otputovali su na mobilnost u Graz, Austrija. U pratnji učenika bile su učiteljice Sara Majdak i Aurika Matković.

Učenice i učiteljice boravili su od 22.4. 2024. do 27.4.2024. u Osnovnoj školi/Volksschule Triester u Grazu.

Kroz nastavni proces učenici i učiteljice upoznali su se s novim metodama rada (Montessori), cjelodnevnom nastavom, raznovrsnim izvannastavnim aktivnostima u svrhu održivog razvoja (Superar, zbor, školski vrt, kreativne i praktične radionice, digitalni alati,…), primjerom dobre inkluzije djece s poteškoćama.

Imali su priliku uključiti se u redovan nastavni proces, u izvannastavne aktivnosti kroz koje su usvojili primjere iskustvenog, praktičnog rada, učili u kombiniranom razrednom odjelu zajedno s učenicima s poteškoćama. Učenici su razvijali socijalne, jezične kompetencije i upoznali kulturne znamenitosti i povijest Graza. Osim toga učenici i učiteljice imali su priliku posjetiti elektranu Puntigamu, te su učenici imali radionicu „Energetski forum“ i edukativnu radionicu u Dječjem muzeju Frida&Fred. Učenicima se najviše svidjela nastava pjevanja, Superar pjevanje, gdje su učenici naučili različite glazbene igre, ali i nastava ručne izrade gdje su izrađivali jednostavne igračke.

Grupna mobilnost bila je u potpunosti povezana s glavnim ciljevima projekta, a to su razvijanje i usavršavanje inovativnih metoda poučavanja, jezičnih vještina, motivacija učenike za inkluzivno, kreativno, iskustveno učenje i poučavanje za svakodnevni život u svrhu održivog razvoja i razvoj socijalnih i interkulturalnih kompetencija i internacionalizacija škole.

Autorice teksta:
Aurika Matković, učiteljica savjetnica
Sara Majdak, mag.prim.educ.

 

 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide