Umaškim studentima dodijeljene stipendije i potpore

Umaškim studentima dodijeljene stipendije i potpore

Pred kraj i ove nadasve drugačije godine, Grad Umag se pobrinuo da jedan događaj ipak uljepša ovaj period. Dana 30. prosinca 2021. godine gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegova zamjenica Floriana Bassanese Radin te pročelnik Ureda Grada Slaviša Šmalc, umaškim su studenticama i studentima tradicionalno „dodijelili“ stipendije i potpore za akademsku godinu 2021./2022. 

Na temelju provedenih javnih natječaja gradonačelnik Grada Umaga potpisao je Ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2021./2022. s 34 studenta. Stipendije za izvrsnost dobilo je 33 studenta, a iznosi stipendija kreću se u rasponu od 3.620,00 kuna do 16.000,00 kuna. Jedna je potpora u iznosu od 10.000,00 kuna dodijeljena studentu slabijeg imovinskog stanja.

Osim kriterija prema Pravilniku te izvrsnosti prosjeka ocjena, bodovi su studentima dodijeljeni i za postignuća u znanstvenom i stručnom području, sportu, umjetnosti i glazbenom stvaralaštvu na državnim i međunarodnim natjecanjima te za volonterski rad kojeg je Umag, prvi u Istri, uveo u bodovanje.

Stipendija «Niki Fachin», u ukupnom iznosu od 16.000,00 kuna, dodijeljena je Tei Teodorović, studentici 2. godine diplomskog sveučilišnog studija likovne pedagogije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, koja je ostvarila ukupno 51 bod i zauzla prvo mjesto na listi.

Prilikom svečanog potpisivanja Ugovora, gradonačelnik i suradnici su brojnim studentima zaželjeli puno uspjeha u daljnjem studiranju. „Vi stvarate budućnost te predstavljate temelj razvoja obrazovanja u našoj zajednici. Hvala vam na trudu, radu, na ustrajnosti u ostvarenju ambicija i snova. Primjer ste našim mlađim generacijama kako se rad i trud isplati. Hvala vam na tome u ime cijele naše zajednice!“ u svojem je govoru naglasio Bassanese.

Sredstva predviđena za stipendije i potpore u 2021. godini iznose ukupno do 292.592,00 kn.

U smjeru demografskog razvoja zajednice i podizanja kvalitete obrazovanja u istoj, Grad Umag kontinuirano provodi poticajne mjere, ne bi li na najdirektniji način utjecao na razvoj umaške zajednice. Obrazovanje predstavlja budućnost i jedini pravi put za naše najmlađe generacije. Iz navedenog razloga Grad Umag posebnu pažnju i investicije ulaže u djecu, od njihovog prvog dana života pa sve do kraja studija, ne bi li čim više utjecao na stvaranje njihovog sigurnog i zdravog odrastanja, a time i sigurnog i zdravog razvoja čitave zajednice.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide