Uzbuna u Istri: Sve je više mlađih pacijenata s teškim simptomima

‘Primijećeno je da je došlo do velikog opuštanja među građanima i to odmah rezultira porastom broja zaraženih i oboljelih’, kaže načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Stožer civilne zaštite Istarske županije jučer je donio novi set mjera i poslao ga Nacionalnom stožeru na odobrenje. Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac pretpostavlja da bi odgovor iz Zagreba mogao stići već danas, a tada će na snagu stupiti mjere s kojima stanovnici Istre zapravo živje od kraja studenog, prenosi Riportal.

“Naša odluka je samo odraz trenutnog stanja s epidemijom u Istarskoj županiji koja nije dobra, ali ćemo ju nastojati poboljšati. Očekujemo da ta odluka stupi na snagu već danas, a trebala bi trajati do 12. travnja. U tom periodu ćemo pratiti stanje, ali sada smo već na gotovo 2.000 ljudi u samoizolaciji i svatko od njih je potencijalno zaražen u ovom trenutku. Primijećeno je da je došlo do velikog opuštanja među građanima i to odmah rezultira porastom broja zaraženih i oboljelih. Jedan dio njih ne vodi računa o mjerama zaštite, drugi ne poštuju mjere samoizolacije, jako puno kontakata ostvaruju s velikim brojem osoba, i to komplicira situaciju”, kaže Kozlevac.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide