Vatrogasci saniraju prodor vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga

Photo credit: PU Istrska

Na području Istarske županije vatrogasci trenutno saniraju prodor vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja, no na sreću pumpe nisu potopljene.

„Vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga i Pazina ispumpavaju vodu iz postrojenja, a akumulacijsko jezero bit će dva do tri dana izvan funkcije“ – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac i dodao:„Vatrogasci su imali cijelu noć posla zbog velike količine oborina koje su pale. Materijalne štete su neutvrđene, ali jako velike, no na sreću nema ozlijeđenih osoba i sve su službe u pripravnosti“.


Istarski su vatrogasci od sinoć zabilježili 14 ispumpavanja voda iz objekata, 2 uklanjanja stabala, 1 požar na pomoćnom objektu uslijed udara groma te spašavanje na moru radi nasukavanje jedrilice.


„Vatrogasci su cijelo vrijeme bili angažirani na uklanjanju prepreka te zaštiti građana od bujučnih poplava i odrona, a trenutno rade na sanaciji i ostaju do daljnjega na terenu“, kazao je zapovjednik Kozlevac.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide