VIDEO: Održan Dan otvorenih vrata u Bujama

Svakog petka u istarskim gradovima održavat će se Dani otvorenih vrata kako bi se građanima približio policijski poziv 

U Bujama su danas brojni osnovnoškolci i srednjoškolci mogli saznati sve što ih zanima o policijskom pozivu.

Naime, Policijska uprava istarska započela je s održavanjem Dana otvorenih vrata, a prva aktivnost održana je danas u sportskoj školskoj dvorani u Bujama. Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz Istre humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici, a najviše ih je zanimala oprema i naoružanje interventne policije. Policijski demo timovi temeljne i interventne policije prikazali su okupljenima vježbe pravilne uporabe i rukovanja vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Djelatnici kriminalističke tehnike su uz pomoć budućih CSI stručnjaka pojasnili kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja ubojstva, a rad policije predstavila je i inspektorica Bela, koja je zajedno sa svojim vodičem Tomislavom Dubcem pokazala kako otkriva drogu sakrivenu u putnim torbama.


Podsjećamo da je u tijeku natječaj Ministarstva unutarnjih poslova kojim se traži 350 mladih policajaca. Na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a koje nisu starije od 28 godina na dan početka školovanja. Kandidati trebaju imati imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se idućeg petka u Labinu u Sportskom centru Franko Mileta. Građani će od 10 sati moći razgledati policijsku opremu i vozila, a od 10.30 do 11 sati moći će pogledati vježbe koje će za njih pripremiti policijski službenici. Dođite i vi i saznajte sve što vas zanima o policijskom pozivu!

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide