Vikend na istarskim prometnicama: vozili s preko dva promila

Photo Credit: PU Istarska

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Na području Policijske uprave istarske je tijekom vikenda evidentirano 11 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom, prenosi: PU Istarska 

U prometnim nesrećama dvije su osobe teško ozlijeđene, a šest lakše. U dvije prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali 304 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 14 vozača. Utvrđeno je 166 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
nepropisna brzina – 74 prekršaja
nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17 prekršaja
vožnja pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 12 prekršaja
ostali prekršaji – 50 prekršaja

Od 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, izdvajaju se događaji u kojima su vozači imali preko dva promila:

Pulska prometna policija je 10. veljače oko 16.15 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 2.71 promila upravljao 40-godišnji austrijski državljanin. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Potom su oko 23.15 sati policijski službenici u Ulici 43. istarske divizije zaustavili 57-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2 promila upravljao teretnim automobilom, pulske registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Porečka je policija u subotu prekršajno sankcionirala 31-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola prouzročio prometnu nesreću. Nesreća se dogodila oko 22.35 sati nedaleko mjesta Nova Vas, kada je 31-godišnji državljanin Ukrajine pod utjecajem alkohola od 2.22 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, sletio izvan kolnika te udario u kamen. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača pokrenula prekršajne postupke.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide