Vila Dominika kod Pule je najbolja luksuzna kuća za odmor u 2021.

Photo Credit: Luminus Mod/Jutarnji list

U organizaciji European Holiday Home Associationa potkraj 2021. godine održan je izbor za najbolju obiteljsku kuću za odmor. Nagrade su dodjeljivane u devet kategorija, a u užem izboru bila su 62 projekta iz 11 zemalja. U kategoriji najbolje luksuzne kuće za odmor nagradu je osvojila Vila Dominika kod Pule, vlasnika Natalije i Alana Šerbineka. Projekt potpisuje arhitekt Damir Mareković, piše Jutarnji

Kuća površine 490 četvornih metara nalazi se na 9100 kvadrata zemljišta u mirnom dijelu mjesta Jurišići u Istri. Na prvi pogled djeluje klasično i konzervativno, no tlocrt je sve osim klasičnog te podsjeća na leptira. Svi fasadni zidovi su zaobljeni i u krivuljama, čime je dobiven organski, prirodni, pomalo nenametljiv izgled.

Povezivanje vanjskog i unutarnjeg prostora omogućeno je velikom staklenom stijenom te organizacijom prostora. Kuhinja, blagovaonica te soba za odmor smještene su blizu vanjskog dijela, pa taj unutarnji segment s bazenom u blizini čine cjelinu. Ne smijemo zaboraviti ni sjenicu s roštiljom i vanjskim zahodom koji čine ‘sveto trojstvo’ odmora: blagovaonica, bazen i roštilj – kaže arhitekt za Jutarnji.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide