Vozač Dacije sa Brijuna je prije par godina također izgubio dijete u prometnoj

Photo credit: Canva

Istražitelji PU istarske su u ponedjeljak u jutarnjim satima proveli istragu na mjestu stravične tragedije na Brijunima, u kojoj je pod kotačima službenog vozila “NP Brijuni” Dacije Duster, kojom je upravljao njihov 51-godišnji djelatnik, teško stradalao dvogodišnje dijete iz Poljske. 

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19.48 sati, dijete je s teškim i po život opasnim ozljedama hitno prevezeno gliserom u Fažanu, potom u pulsku bolnicu, zatim i u riječku, te je tamo podleglo ozljedama u ponedjeljak oko 7.15 sati, piše Jutarnji

Prema riječima očevidaca dijete se majci istrgnulo iz ruke te je ona krenula za njim pokušavajući ga uhvatiti, a onda ih je oboje udarilo vozilo. Njoj je slomljena ključna kost, a preko djeteta je, nažalost, prešlo vozilo. Dacia je ostala na mjestu tragedije čitavu noć, sve do jutarnjih sati i policijskog očevida.

Prema tome se da zaključiti da se tragedija dogodila točno ispred crkve Svetoga Germana, između restorana Školjka i hotela Carmen na Velom Brijunu.

Zbog specifičnosti prometovanja na Velom Brijunu nema pješačkih prijalaza i klasičnog znakovlja, ali je brzina ograničena na 30 km/h. Preko puta crkve i i kraj Dacije je klupa za odmor u parku. Je li tu majka, inače trudnica, odmarala, pa se u tom trenutko odigrala grozna tragedija, utvrdit će se istragom.

Roditelji djeteta bili su u potpunom šoku, ali nije puno lakše ni vozaču Dacie. Čovjek je, naime, prije nekoliko godine također izgubio dijete u prometnoj nesreći. Sve okolnosti ove grozne tragedije utvrdit će se policijskom istragom.

Priopćenje NP Brijuni
Javna ustanova NP Brijuni, u ime svih djelatnika i v.d. ravnatelja Eduarda Kolića iskazuje iskreno žaljenje i suosjećanje povodom jučerašnjeg tragičnog događaja na otoku Veliki Brijun. Duboko potreseni, upućujemo izraze najdubljeg saučešća, punog podrške i iskrenog suosjećanja prema obitelji stradalog dječaka i ozlijeđene majke.

Također zahvaljujemo medijima na razumijevanju oko nemilog događaja, s ciljem da obitelji pružimo punu podršku i mir u ovim teškim trenucima.

Ispred JU NP Brijuni ističemo kako smo dostupni za sve dodatne informacije, dok za obitelj stradalog dječaka stojimo na potpunom raspolaganju.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide