Weekend Media Festival nadmašio očekivanja

Weekend Media Festival nadmašio očekivanja
Photo Credit: Journal.hr

Najveća regionalna konferencija, Weekend Media Festival, ove je godine ponovno oživjela prostore stare Tvornice duhana u Rovinju i pod sloganom „Živio život“ slavila život i zajedništvo. Riječ je o regionalnom događaju koji na jednom mjestu okuplja brojne stručnjake iz svijeta medija i komunikacija te donosi najnovije trendove, znanja i uspješne prakse iz industrije, piše Journal.hr.

„Festival je ove godine nadmašio sva očekivanja! Koja je naša tajna? Tajna je u odličnom programu, zanimljivim predavačima i neformalnom druženju u ugodnom ambijentu. Svi se kod nas osjećaju dobro i nadahnuto, a naravno, dogovore se i neki poslovi. To je idealna kombinacija – spoj rujanskog produženog vikenda i inspirativna druženja s kolegama iz cijele regije“, izjavio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala, nakon zatvaranja još jednog najboljeg Weekenda u godini, koji je ponovno obilježio cijeli niz inspirativnih predavanja i govornika. 

Sudionici ovogodišnjeg Weekenda imali su priliku uživati u predavanju prof.dr.sc. Božo Skoko, vodećeg hrvatskog stručnjaka za nacionalno brendiranje te člana uprave Millenium promocije – vodeće agencije za tržišno komuniciranje u Hrvatskoj. Na predavanju pod nazivom „Države kao komunikatori: od danskog hyggea do korejskog BTS-a“podijelio je svoja brojna znanja i iskustva, dok nas je uoči izlaska svoje nove knjige: “Strateško komuniciranje država”, inspirirao s pričom o tome kako je Južna Koreja postala in, a SAD out.

Cjepivo kao prikriveni čip za 5G mrežu, zemlja koja je ravna ploča ili ptice „dronovi“, samo su neke od brojnih teorija o kojima se raspravljalo u razgovoru One-on-One pod nazivom „Teorije zavjere 21. stoljeća: cyber rat između istine i laži“. Ulogu moderatora preuzeo je Neven Kepeski, direktor Media Bar-a, dok je zvijezda panela bio Velimir Grgić novinar, scenarist, redatelj, producent te autor istoimene knjige „Teorije zavjere 21. stoljeća“ koji nas je naučio kako nijednu informaciju, dok čitamo vijesti ili pregledavamo sadržaj na društvenim mrežama, ne smijemo uzimati „zdravo za gotovo“.

Panel „Aktivirajmo promjene!“ okupio je aktivistice iz regije – Jelena Veljača iz udruge „Spasi me“, Sandra Benčić, predsjednica kluba Zeleno – lijevi blok u Hrvatskom saboru, Vesna Blašković iz udruge „SOS Zagreb“ te Asja Krsmanović, jedna od osnivačica Facebook stranice „Nisam tražila“, uz moderatoricu Nevenu Rendeli, direktoricu Prime time komunikacija, koja se idealno uklopila u ovaj krug moćnih žena. Inspirativnim pričama dočarale su značajnost društvenih promjena uz zaključak da su najveći neprijatelj aktivizmu dezinformacije, nedostatak odgovornosti i partikularni interesi određene grupe o slobodi govora.

O budućnosti evenata raspravljalo se na panelu „Eventi budućnosti – je li druženju uživo došao kraj?“na kojem su sudjelovali Berislav Marszalek, direktor i osnivač najuspješnije regionalne event platforme Entrio.hr, te Boris Kovaček, izvršni direktor i producent Weekend Media Festivala. Uz izazovno iskustvo organizacije ovogodišnjeg Weekenda, publici su približili virtualne i hibridne evente kao idealna rješenja na pandemiju koja je u jednom trenutku u potpunosti zabranila održavanje festivala i događaja uživo.

Organizatori su uvjereni da su svi sudionici ovogodišnjeg Weekenda sklopili nova prijateljstva, prikupili nova znanja te ono najvažnije, stvorili uspomene koje će s veseljem pamtiti do novog, 15. izdanja Weekenda.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide