Zahtjev za objavu ispravka informacije: 'Slučaj Villa Anna'

Photo Credit: Ipress

U ime stranke ovog odvjetničkog ureda Gorana Galovića iz Umaga molimo da izvršite objavu ispravka netočnih informacija (demanti) teksta objavljenog na portalu www.ipress.hr dana 11.05.2021. godine uz ‘SLUČAJ VILLA ANNA’ – kako je izigravajući hrvatske zakone moguće nadograditi i legalizirati nekretninu u tuđem vlasništvu – „Grad Umag kazneno prijavio Tomislava Zdunića i Gorana Galovića te Lea Šešerka iz Ljubljane“ budući da ste neistinitim navodima u tekstu naštetili ugledu stranke ovog odvjetničkog ureda. 

Cijeli članak je tendenciozno napisan, pred same izbore, bez da su informacije iz članka provjerene očito s jasnim ciljem da se negativno prikaže Goran Galović koji je bio nositelj liste grupe birača za gradsko vijeće Grada Umaga.

U tekstu je netočan navod vezan za Gorana Galovića i to u dijelu gdje se navodi: „…slovenski državljanin Šešerko se, uz pomoć dvoje inženjera iz Umaga pokušao, temeljem Zakona o legalizaciji, upisati kao vlasnik nezakonito dograđene nekretnine iako je vila u vlasništvu Republike Hrvatske“ te navod za „neistinit ‘arhitektonski snimak izvedenog stanja’ napravili su Goran Galović i Tomislav Zdunić na kojem su lažno ucrtali nepostojeći objekt, nepostojeće balkonske prozore te krivotvorili namjenu prostora u svrhu otuđivanja vrijedne javne imovine u korist slovenskog državljanina. „

Kako ste navedenim netočnim informacijama povrijedili prava i interese naše stranke predlažemo da, najkasnije u roku od 2 dana, sukladno odredbama članka 40. i 41. Zakona o medijima, ispravite navedenu netočnu informaciju i upoznate javnost sa točnim činjenicama:

Goran Galović bio je angažiran od strane Lea Šešerka u postupku ozakonjenja nekretnine za izradu dokumentacije i provedu iste. Isti nikada poduzimao nikakve radnje vezane za upis ili bilo kakvu promjenu vlasništva nekretnine. Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama propisane su pravne posljedice ozakonjenja zgrade i to u članku Članak 32. gdje se jasno navodi „Rješenje o izvedenom stanju nema pravnih učinaka na vlasništvo i druga stvarna prava na zgradi za koju je doneseno i zemljište na kojemu je ta zgrada izgrađena.“ Slijedom navedenog netočan je navod kako „Šešerko se, uz pomoć dvoje inženjera iz Umaga pokušao, temeljem Zakona o legalizaciji, upisati kao vlasnik nezakonito dograđene nekretnine“

Kao projektant Goran Galović potvrđuje da je sve što je napravio u postupku legalizacije napravio u skladu sa zakonom. Vezano za arhitektonski snimak netočni su navodi da se građevina ne vidi na ORTOFOTO snimci iz 2011. godine te da je ‘arhitektonski snimak izvedenog stanja’ neistinit. Goran Galović je sukladno svim ovlastima u ime stranke izradio i prikupio svu potrebnu dokumentaciju te predao zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju nadležnom upravnom odjelu – Gradu Umagu, Upravnom odjelu za komunalni sustav i prostorno planiranje koje donosi Rješenje o izvedenom stanju. Općepoznato je da se svaka dokumentacija izrađena od strane g. Gorana Galović pozorno pregledava, pod povećalom. Službenici Upravnog odjela za komunalni sustava imali su na uvidu svu dokumentaciju. Ana Grižančić – Jović i Davor Brežnik dva puta izvršili očevid, te tražili ispravke dokumentacije a što je opće poznato svim kolegama i onima koji su izrađivali snimke izvedenog stanja. Sve činjenice su takve da su im sve činjenice isto kao i Goranu Galoviću bile poznate. Bez očevida i pregleda dokumentacije, spomenuto rješenje nije moglo biti izdano. Slijedom navedenog navedeni odjel donio je rješenje o legalnosti objekta te provjerio svu dokumentaciju predanu u postupku.

Upravo je nevjerojatno, da isti referent Davor Brežnik, svoje pravomoćno rješenje poništava i traži obnovu postupka. Ne znamo da li potrebno napomenuti da isti referent izdaje 2.06.2020. Građevinsku dozvolu Klasa UP/I-361-03/20-01/000015 , Ur.br. 2105/05-06/21- 20-0037 za benzinsku pumpu u centru grada ulica J.Rakovca na k.č. 2507 k.o. Umag iako je prema UPU Umag čestica namjene M1 (pretežito stambeno)

O nepravilnostima u izradi dokumentacije snimka izvedenog stanja, trebala bi biti obavještena Komora inženjera, kao najviše tijelo koje može stručno donijeti sud o nepravilnostima u izradi projektne dokumentacije.

Međutim Grad Umag, i gradonačelnik Vili Bassanese, odlučili su preskočiti stručna tijela, te kazneno prijaviti Gorana Galovića 3 (tri) dana prije lokalnih samo kako bi svojom lažnom prijavom prouzročili štetu kandidacijskoj listi čiji je Goran Galović nositelj.

Molimo da nas obavijestite o poduzetim radnjama.

Nadalje navodim da ukoliko u danim rokovima ne postupite sukladno traženom da ćemo po nalogu Gorana Galovića pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi objave ispravka netočne informacije te radi naknade štete prouzrokovane objavom netočne informacije.

Vezano za sva daljnja objašnjenja stojimo Vam na raspolaganju.

S poštovanjem,

U Pazinu 20.05.2021. godine
Goran Galović po punomoćnicima odvjetnicima iz Zajedničkog odvjetničkog ureda Jakac & Mraković, Buzet

Vezani tekst:

Grad Umag kazneno prijavio Tomislava Zdunića i Gorana Galovića te Lea Šešerka iz Ljubljane

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide