Zaštitite svoje vozilo kako ne biste postali žrtva krađe

Photo credit: PU Istarska

Policija apelira na građane i turiste da budu odgovorni te da poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere kako ne bi postali žrtve kaznenog djela 

Budući da su u posljednjih nekoliko dana na području Istre evidentirane krađe iz otključanih vozila, policija skreće pažnju građanima i turistima da poduzmu odgovarajuće mjere kako ne bi postali žrtve kaznenog djela, javlja PU Istarska.

Kao što smo izvijestili, porečka je policija prijavila poljskog državljanina za dvije krađe iz otključanih vozila, a u jednom slučaju na automobilu su bili spušteni i prozori.

Na području Rovinja jučer je također evidentirana jedna krađa iz vozila, i to u prijepodnevnim satima u jednom turističkom naselju. Nepoznati počinitelj je iz automobila, pulske registracijske oznake, otuđio novčanik s dokumentima i novcem, čime je 71-godišnjeg hrvatskog državljanina oštetio za više desetaka eura.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska poziva građane da prije napuštanja vozila poduzmu mjere kojima će zaštititi svoje vozilo ili predmete u njemu od krađe. Vrata i prozore potrebno je zatvoriti, a vozilo zaključati, čak i ako ga napuštate na kratko vrijeme. Ključeve nemojte ostavljati u vozilu, kao ni torbe, novčanike ili vrijedne predmete.

Podsjećamo da je i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama također regulirana obveza vlasnika ili korisnika vozila da prije nego što napusti vozilo treba poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret. To znači da je potrebno isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 30 eura, ali stvarna šteta koja može nastati ako vam netko otuđi automobil ili predmete iz njega može biti puno veća.

Stoga policija apelira na građane i turiste da budu odgovorni te da poduzmu odgovarajuće mjere zaštite od krađe kako ne bi postali žrtve kaznenog djela.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide