Zdravi Novigrad uspješan na natječaju Mali projekti za bolje sutra

Udruga Zdravi Novigrad uspješno je prijavila projekt „Zdravi vrt vrtiću“ na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva „Mali projekti za bolje sutra“. Prihvaćeni projekt provodit će se od lipnja do studenog ove godine u dječjim vrtićima Tičići i Suncokret-Girasole, a ukupna vrijednost projekta je 3.591,10 eura, a od čega Zaklada financira 3.481,10 eura.

U novigradskoj Gradskoj vijećnici u srijedu 29. svibnja, ugovor o suradnji potpisale su Helga Može, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Vivijana Fakin, predsjednica udruge Zdravi Novigrad, a kao podrška ovom projektu i zahvala na brojnim uspješnim aktivnostima udruge Zdravi Novigrad koje se provode u lokalnoj zajednici, ovom prilikom pridružio im se i Gradonačelnik Anteo Milos.

Jedan od glavnih ciljeva udruge Zdravi Novigrad je prevencija i edukacija u području očuvanja zdravlja, te je udruga ovim projektom posebno htjela istaknuti važnost zdrave i raznovrsne prehrane, te djecu od malih nogu učiti o uzgoju hrane. U današnje vrijeme kada se većina namirnica kupuje u trgovačkim centrima, te djeca čiji roditelji ili nonići nemaju vlastiti vrt, često niti ne znaju odakle dolazi povrće i voće, te kako se ono uzgaja. Projektom Zdravi vrt vrtiću udruga Zdravi Novigrad omogućit će djeci u novigradskim vrtićima brigu o vrtnim gredicama gdje će naučiti brinuti se o vlastitim sadnicama. U sklopu projekta posjetit će lokalni rasadnik i OPG kako bi iz prve ruke upoznali zanimanje poljoprivrednika, a uz prikladne zabavne kreativne sadržaje, kao što su ukrašavanje platnenih vrećica i praćenje lutkarske predstave, djeca će se upoznati s temom ekologije i očuvanja okoliša.

Tijekom projekta djeca će se kretati, boraviti na svježem zraku, kušati sezonske plodove koje su sami uzgojili, koristit će alate i raditi rukama. Na taj način, ubrati će i pojesti plodove svoga rada, te naučiti  dodatne vještine važne za poimanje prirode, jačati vlastite kompetencije, te osjetiti timski rad. Oprema i alat nabavljen u sklopu ovog projekta ostaju trajno na korištenje dječjem vrtiću, odnosno novim generacijama malih vrtlara.

Udruga Zdravi Novigrad i novigradski dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole uspješno surađuju u brojnim projektima koji promoviraju zdrav život, te tako sudjeluju u tradicionalnom obilježavanju Dana jabuka i aktivno učestvuju u akciji Hoditi i zdravi biti.

Izvor: Grad Novigrad

 

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide