Župan upriličio prijem za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike iz Istre

Četrnaest odgojno-obrazovnih radnika iz Istarske županije prošlog je tjedna, prema odluci ministra znanosti i obrazovanja, proglašeno najuspješnijima u Hrvatskoj,u školskoj godini 2021./2022., a tim ih je povodom danas primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Kabineta župana Ivanom Glušcem. 

Čestitavši im na nagradi, župan Miletić je istaknuo da mu je drago što je od ukupno 513 dobitnika na razini Hrvatske, njih četrnaest iz Istre.

„Odnos prema odgoju i obrazovanju u jednoj zemlji je slika i prilika stanja društva u kojem se nalazimo. Znam koliko je zahtjevno za vas danas obavljati ovaj poziv jer se radi upravo o pozivu, a ne poslu, kojeg osoba treba naprosto osjećati. Vidimo da je danas odnos društva i poštovanje prema vašoj profesiji drukčiji u usporedbi s vremenimanaših djetinjstava. Znam i što ste preživjeli tijekom dvije godine pandemije kada je trebalo organizirati online nastavu te vam i na tome čestitam“, poručio je župan i dodao:

„Kroz zadnjih godinu i nešto više dana, koliko sam na dužnosti župana, imam veliku želju upriličiti ovakve prijeme, bilo da se radi o sportašima, djelatnicima u kulturi, poljoprivredi itd. i na taj način odati dužno poštovanje svim onim pojedincima koji su zaslužni da, po mom subjektivnom mišljenju, živimo u najljepšoj regiji na svijetu“.

Istarska županija, podsjetio je župan, osnivač 25 osnovnih i 21 srednje škole, te Učeničkog doma Pula, a da je obrazovanje visoko na listi prioriteta potvrđuju vrijedne kapitalne investicije u školsku infrastrukturu, dodjela studentskih stipendija, podrška radu Sveučilištu J. Dobrile i Istarskom veleučilištu, kao i programi poput Građanskog odgoja i obrazovanja te Zavičajne nastave. Župan se, tako, osvrnuo na izgradnju i opremanje nove Medicinske škole u Puli, netom okončanu rekonstrukciju i dogradnju Talijanske srednje škole u Bujama, kao i nadolazeći projekt izgradnje TOŠ u Novigradu te buduća ulaganja u nemali broj škola, od Savičente, Marčane, Žminja i Kanfanara, putem Mehanizma za oporavak i otpornost.Naime, u narednom trogodišnjem razdoblju, u proračun Istarske županije planirano je 120,5 milijuna kuna za investicije na području obrazovanja.

Pročelnik Glušac pridružio se čestitkama, dodavši da idući tjedan kreće i vrijedan EU projekt gradnje Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula – KLIK PULA, vrijedan 50 milijuna kuna. Također, najavio je da uskoro kreću i natječaji za dodjele studentskih stipendija u tri kategorije, odnosno za redovne studente, studente za deficitarne kadrove u zdravstvu i one slabijeg imovnog stanja. Za idući je tjedan, pak, predviđen prijem za učenice i učenike državne prvake.

Tijekom prijema razgovaralo se o raznim temama koje se tiču obrazovanja te su izneseni brojni konstruktivni prijedlozi od strane odgojno-obrazovnihdjelatnika, poput dodatnih iskoraka u Zavičajnoj nastavi, osnivanja Centra za poticanje darovitosti djece, većih izdvajanja za knjižni fond srednjih škola itd. Također, osvrnuli su se i na kriterije i sam proces prijave na natječaj za najuspješnije odgojno-obrazovne radnike. Svi prisutni izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost na prijemu, izrazivši nadu da će prilika za susret i razgovor biti i ubuduće.

Nagrađeni odgojno-obrazovni radnici iz Istre su: Katarina Justić (SŠ Mate Balote, Poreč),
Olivera Tadić (SŠ Mate Blažine, Labin), Majda MilevojKlapčić (SŠ Mate Blažine, Labin), Tina Pajdaš (OŠ JožeŠurana, Višnjan), Amneris Ružić Fornažar (SŠ Mate Blažine, Labin), Dunja Janko (SŠ Vladimira Gortana, Buje), Darko Šuman (OŠ Vladimira Nazora, Pazin), Karla Golja Milevoj (SŠ Mate Blažine, Labin), Valentina Milohanić (OŠ Tar-Vabriga), Alen Hasikić (OŠ Joakima Rakovca, Sv.Lovreč), Dijana Muškardin (SŠ Mate Blažine, Labin), Irena Kiss (ŠTUT Pula), Vesna Vujasin Ilić (Gimnazija i Strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin) i Suzana Goldin(Glazbena škola Ivana MatetićaRonjgova, Pula).

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide