Buje: Jazz na Belveredu uz Leon Brenko Trio

21/08/2023
20h

JAZZ NA BELVEDERU

BUJE-BUIE

LEON BRENKO TRIO

iza Crkve Sv.Servula
ulaz je besplatan

Leon Brenko Trio okupio se u jesen 2021. godine.
Trio izvodi neke od autorskih kompozicija koje se nalaze na Leonovom od glazbenih kritičara i publike
Leonove kompozicije koje su skladane za trio ili prilagođene trio formatu.

Leon Brenko – klavir
Istarski jazz glazbenik, pijanist i kompozitor Leon Brenko glazbom se bavi od najranijih dana, a jazzu je intezivno posvećen zadnjih petnaest godina. Nastupa na brojnim festivalima i surađuje s renomiranim hrvatskim
jazz glazbenicima, a od stranih posebno izdvaja nastupe s legendarnim američkim jazz trubačem Eddiejem Hendersonom te američkom pjevačicom Sharon Clark.
Dobitnik je strukovne nagrade „Status“ Hrvatske glazbene unije za 2013. godinu u kategoriji najboljeg pop klavijaturista. Aktivan je i kao studijski glazbenik te je kao aranžer i izvođač sudjelovao u nekoliko projekata
koji su nagrađeni strukovnom nagradom Porin. 2014. godine s bendom „Shugo’s Foosy“ snimio je autorski jazz – fusion album „ Grains Of Sand“ na kojem se pojavljuje kao autor, aranžer i izvođač.
Prvi album kao vođa sastava objavljuje 2021. godine, na kojem predstavlja kompletno autorski materijal

Srđan Kuzmanović – bas gitara, kontrabas
Rođen je 1977. godine u Puli. Od najranije dobi, strast koju gaji prema glazbi vodi ga neprestanom otkrivanju glazbenih izazova. 2014. godine električni bas koji do tada svira uglavnom u rock izričaju mijenja kontrabasom i započinje se ostvarivati u jazz glazbi koju je do tada konzumirao isključivo slušanjem. Iste godine pohađa ljetnu jazz školu u Grožnjanu gdje ga osnovama jazz harmonije i jazz standardima uči vrhunski kontrabasist i edukator Andy McKey. 2015. godine priključuje se ritam sekciji pulskog Big Banda. 2017. sudjeluje u pokretanju hrvatsko-češkog projekta „Ek Balam“ koji inspiraciju nalazi u gypsy jazz glazbi Djanga Reinhardta. Sudjeluje u lokalnim glazbenim projektima, 2021. postaje član Sterpin/Kolarević kvarteta.

Marco Quarantotto – bubnjevi
Magistrirao je jazz bubanj i udaraljke na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti – Institutu za Jazz glazbu u Grazu kod sveučilišnih profesora Alexa Deutscha, Manfreda Josela i Howarda Curtisa. Na hrvatskoj glazbenoj sceni surađivao je sa glazbenim grupama Nola, Goribor, East Rodeo, TBF te cijenim jazz glazbenicima poput Darka Jurkovića Charliea, Henrya Radanovića i mnogih drugih.
2009. godine seli u London gdje nastavlja glazbenu karijeru te kroz narednih 10 godina surađuje i nastupa s mnogim priznatim britanskim glazbenicima poput Johnatan Gee, Quentin Collins, Beth Rowley, Robert Mitchel,
Theo Jackson, Will Butterworth Trio i drugima. 2019. godine osniva svoj autorski trio Ürok i u studenom iste godine izdaje album prvijenac za Chant Records u New York Cityu.
Album je uvršten na listu najboljih Jazz albuma godine u Rolling Stone magazinu „Best of Jazz 2019.“.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide