Danas slavi rođendan Livio Morosin

Photo credit: Facebook

Morosin, Livio, glazbenik, autor pop, rock i etno glazbe (Pula, 24.I.1963.). Ističe se pisanjem na istarskom narječju, koristeći istarske melodije.

Autor glazbe za kazalište i film. Karijeru je započeo 1980. s grupom Gustafi koja se tada zvala Gustaf y njegovi dobri duhovi. Suradnja je trajala do 1990. kada je započeo uspješnu suradnju s Alenom Vitasovićem. Najuspješnijim se pokazao album Gušti su gušti koji je 1993. ostvario zlatnu nakladu, a Morosin je bio producent, te autor teksta i glazbe. S grupom Anelidi 1996. izdaje album I anelidi su bili crnci, čiji je najveći hit bio Tri naranče. Godine 1999. s glazbenikom Darijom Marušićem izdaje album Bura – tramuntana koji je nagrađen Porinom za najbolji album etno glazbe. 

S poznatim glumcem,Radom Šerbedžijom 2002. objavljuje album Orihi orihi. Godne 2003. izdaje album The best off s najvećim hitovima, 2005. prvi samostalni album Tri naranče, a već 2007. drugi samostalni album Livio Morosin. Veliki uspjeh doživio je album Glas Istre iz 2010. Svira sa svojim pratećim sastavom Livio Morosin Band. 

Nagrađivan je na mnogim festivalima; Zadar, Melodije Istre i Kvarnera, Arena festival u Puli i dr, piše Istrapedia.

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous
Next