Festival Istroveneto slavi talente u književnosti i filmu

Festival Istroveneto slavi talente u književnosti i filmu

Rijeka obilježava 13. izdanje Festivala Istroveneto velikim uspjehom kako u književnosti tako i u filmskim radovima.

Književna ostvarenja mladih nadahnuća

Na književnom natjecanju Festivala Istroveneto sudjelovalo je 92 mladih autora podijeljenih u tri dobne skupine. Najmlađi natjecatelji, uzrasta od 6 do 10 godina, istaknuli su se radovima koji odišu maštom i originalnošću. Među srednjoškolcima, izražene su duboke emocionalne teme i osobni izazovi, dok su najstariji sudionici, u kategoriji od 15 do 18 godina, pokazali zrelost i introspektivnost u svojim poetskim izrazima.

Video natjecanje oživjelo istrovenske tradicije

Paralelno s književnim natjecanjem, održano je i video natjecanje koje je privuklo 13 radova mladih do 18 godina. Ovi video radovi su kroz humor i originalnost prikazali lokalne običaje i suvremene teme, dok u kategoriji starijih od 18 godina nije bilo prijava, što je ostavilo prostor za mlade talente da zasjaju.

Sudionici i njihova priznanja

Nagrade su dodijeljene u raznim kategorijama, s posebnim naglaskom na kreativnost i inovativnost u predstavljanju lokalne kulture i društvenih tema. Tako su u književnom dijelu priznanja zaslužili radovi koji osvjetljavaju lokalni karneval, izazove disleksije i očuvanje kulturne baštine, dok su video radovi nagrađeni za duhovite prikaze i edukativni sadržaj.

Festival Istroveneto i ove godine potvrđuje svoj status važnog događaja koji promiče kulturnu raznolikost i kreativni izraz mladih, osiguravajući platformu za izražavanje i razvoj novih talenta u regiji.

FIV24 – Verbali concorsi lett e video
Verbale concorso letterario FIV2024 con nomi

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide