Istarska konoba o kojoj je pisao The New York Times
Primili su pohvale The New York Timesa, a ovu konobu u Motovunu prvi je Amerikancima otkrio Kabir Chibber još 2009. godine, prenosi Jutarnji.
Napisao je tada kako Istru doživljava kao Toskanu prije pedesetak godina te kako je riječ o pristupačnom mjestu bez horde turista u kojem je upravo Mondo tada bio možda najbolji mali restoran. Spomenuo je i tadašnju ponudu jela, među kojima je istaknuo goveđi carpaccio s crnim tartufom, palentu s tartufima i tagliatelle u umaku od tartufa. Drugi put je u The New York Timesu 2016. godine o Mondu pisao Joji Sakuraji, koji je za ovo mjesto također imao samo riječi hvale.
“Često nas spominju domaći i inozemni food i travel blogeri, portali i novine. Većinu novinara nismo upoznali. Došli su, naručili hranu, platili i otišli, a da su o nama nešto napisali, obično bi nam javili znanci”, ispričao je vlasnik konobe Mondo, Klaudio Ivašić.
Ivašić se, ugostiteljstvom počeo baviti još 1986. godine kada je kao 14-godišnjak konobario u kafiću Montona. Tadašnji vlasnik odlučio mu je prepustiti posao osam godina kasnije, a potom je preuzeo i lokal koji je poslovao na mjestu današnjeg Monda.
Cijeli članak pročitajte OVDJE.