Koncert etno skupine Veja uz promociju najnovijeg albuma Škura ura

Koncert etno skupine Veja uz promociju najnovijeg albuma Škura ura

Dugo su Buzećani čekali da im u goste dođe Veja! A tko čeka – dočeka!

Evo ih, u kaštelu Petrapilosa gostuju 24. lipnja u sklopu Buzetskog ljeta ’22.
Program počinje u 21 sat.


Ulaznice su u pretprodaji (od 20. lipnja) u Gradskoj knjižnici Buzet po cijeni od 50,00 kn, a moći će se kupiti i na dan eventa, ispred Kaštela, po cijeni od 70,00 kn. U cijenu ulaznice uključen je i transfer minibusom od parkinga do Kaštela.


Etno skupina Veja iz Pazina bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te njenim izvođenjem u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 60-ak koncerata u Hrvatskoj i susjednim zemljama, kao i onima nešto manje susjednima. Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu životnih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu te publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.


Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mijeh, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva.


Album prvijenac »Dolina mlinova« objavili su 2014. godine, a sada promoviraju drugi, »Škura ura«. Aktualni singl im je »Teško majci«, specifičan po načinu pjevanja – bugarenju. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš. (Izvor: Novi list, Ivana Kocijan)


Ulaznice u pretprodaji moguće je nabaviti/rezervirati do petka u Gradskoj knjižnici osobno ili putem telefona na +385 52 215-545


Radno vrijeme knjižnice:
UTO/SRI/PET: 09:00h – 15:30h
PON/ČET: 12:00h – 19:00h


Po izvršenoj rezervaciji karte možete platiti na IBAN HR 7424020061100108579


PUČKO OTVORENO UČILIŠTE “AUGUSTIN VIVODA” BUZET
II. istarske brigade 2, 52420 BUZET,
Lokacija:
Kaštel Petrapilosa, Žonti bb

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide