Koncert: Klavirski duo Vesna Ivanović Ocwirk & Ennio Clari

KONCERT

subota 27/08/2022

20h 

Zajednica Talijana Buje

ulaz slobodan

KLAVIRSKI DUO

VESNA IVANOVIĆ OCWIRK & ENNIO CLARI

Vesna I. Ocwirk maturirala je klavir u pulskoj glazbenoj školi (klasa prof. Čedne Osip). Sa šesnaest godina postaje jedan od najmlađih studenata Muzičke akademije u Zagrebu, gdje i diplomira 1992. na klavirskom odjelu u klasi prof. Jakše Zlatara. Tijekom i nakon studija usavršavala se na majstorskim tečajevima klavirske interpretacije u klasama prof. K. Bogina, A. Ciccolinija i L.Brumberga.

Njegovala je iskustvo profesora klavira i pouzdanog umjetničkog suradnika – korepetitora. Koncertira kao solist, te u raznim komornim sastavima, ostvarivši brojne nastupe u stotinjak gradova posebno Hrvatske i Italije. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Od 2002. godine predsjednica je Istarske glazbene scene mladih, udruge za promicanje glazbene umjetnosti i kulture, koja posebno skrbi o mladim nadarenim glazbenicima sustavno ih prateći u njihovom školovanju organiziranjem koncerata u Puli i Istri.

Umjetnička je ravnateljica nekoliko festivala komorne glazbe (Fažanski sutoni, Pulski glazbenici Puli, Poluotok radosti).

Zaposlena je na Muzičkoj akademiji u Puli.

Ennio Clari, započeo je s učenjem klavira s prof. E. Sivilotti u Rovinju, te nastavio pri pulskoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, u klasi prof. Nirvane Gherbaz Duraković. Diplomirao je klavir 1988. g. na konzervatoriju „L. Cherubini“ u Firenzi, u klasi prof. Gabrielle Barsotti.

Aktivan je kao pijanist – umjetnički suradnik (Teatro Comunale di Firenze, suradnja s José Luis Bassom; voditelj zbora Maggio Musicale Fiorentino, suradnja s dirigentima: Mehta, Chung, Bolton, Prêtre, Oren, Sinopoli, Sawallisch), te dirigent i osnivač zbora Firenze Vocal Ensemble. Profesor je klavira u nekoliko firentinskih škola, te umjetnički voditelj zborskih projekata pri Scuola di Musica di Fiesole.

Duo Ocwirk – Clari prožima intelektualna znatiželja i senzibilitet istraživanja zvuka dvaju umjetnika bogatog glazbenog iskustva

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide