Novigrad: Program ljetnih tjednih događanja pod zvjezdanim nebom – Stars & Town

Što se događa u Novigradu ovih dana? 
Bogat i sadržajan program u Novigradu za sve generacije i različite ukuse održava se i u kolovozu. Program ljetnih tjednih događanja pod zvjezdanim nebom – Stars’n’Town, ide dalje i gotovo se svakoga dana nudi doživljaj za goste koji trenutno borave u našem mjestu i obližnjim turističkim destinacijama.

Uoči zabavnih večeri, najavljujemo poslasticu za ljubitelje klasične glazbe. U utorak, 8. kolovoza, održat će se Bel Canto in Belvedere, a više o programu saznajte klikom na naziv eventa. Očaravajući ambijent gradske lože Belveder ima i fantastičnu akustiku koja na najbolji mogući način prenosi note i milozvučni glas ravno do vaših srca.

Znamo koliko volite subotnje koncerte na trgu u sklopu ljetnog programa Piazza Grande Music Nights pa stoga najavu događanja za iduća dva tjedna kolovoza počinjemo s najavom 24k Magic Bruno Mars tribute banda koji će 12. kolovoza nastupati pod zvonikom, a tjedan dana nakon njih, 19. kolovoza, dovodimo vam Griff & Zucchero Celebration Band.

Srijedom navečer, 9. i 16. kolovoza, uživajte u Glazbi na svakom kutku i mediteranski glazbeni ugođaj u okviru kojega melodije uličnih glazbenika – od vokalnih skupina do manjih sastava različitih glazbenih izričaja – dopiru s različitih „kantuna“ starogradske jezgre od 20 do 22:30 sati.

Petak, 11. kolovoza, rezerviran je za Live at Jazz Corner večer uz jazz i srodne žanrove u intimnom prolazu legendarnog Boška Petrovića, tik uz Mandrač. Ovu večer začinit će sastav Blues Brajders.

A u petak 18. kolovoza vrijeme je za Movie nights u ljetnom kinu Centra za manifestacije i kulturu pod vedrim nebom će se gledati glazbeni hit film Bohemian Rhapsody od 21.15 sati.

Svake nedjelje vrijeme je za Kids’ Day! To znači da će 13. i 20. kolovoza privlačna mjesta starog grada biti pozornica za vrhunske street-art umjetnike – žonglere, performere, hodače na štulama, majstore uličnog teatra, klaunove i druge ulične čarobnjake, koji će svojim cirkuskim i drugim vještinama te duhovitošću i prisnošću koji krase „umjetnike ceste“ jednako fascinirati i začarati i djecu i odrasle. Kliknite na ime manifestacije kako biste saznali koji vas program očekuje!

A dok se tijekom tjedna šećete gradom, možete razgledati novu izložbu u Galeriji Rigo – Las damas de Kuberton. Svoja djela izlaže Marcelo Viguez, urugvajski umjetnik sa španjolskom adresom i iznimnim stilom stvaranja koji svoju prvu izložbu u Hrvatskoj predstavlja baš u našem gradu.


Odmah do te galerije cijeloga mjeseca svoja djela izlažu novigradski amaterski slikari okupljeni u udrugu Atelier Agata.

Još jedna prodajna izložba novigradskih kreativaca spretnih ruku svake večeri kolovoza održava se u prostoru Zajednice Talijana. Odaberite nešto za svoju dušu ili pronađite idealan poklon za dragu osobu!

I sami možete biti kreativni te naučiti nešto novo na radionicama za djecu i odrasle koje će održati članovi udruge RUKE za vrijeme dvodnevnog prodajnog sajma u Parku novigradskih ribara:
14/08
9:00 – 22:00 Prodajna izložba članova udruge
10:00 – 17:00 Radionice za djecu
• Izrada cvijeća i životinja od češera
• Pletenje narukvica od recikliranog pamuka
18:00 – 20:00 Filcanje vune (radionica za odrasle i za odrasle s djecom)
15/08
9:00 – 22:00 Prodajna izložba članova udruge
10:00 – 17:00 Radionice za djecu
• Izrada ribica i meduza od plastičnih boca
18:00 – 20:00 Pletenje nakita i figura od konca – osnove tehnike kačkanja
(radionica za odrasle i za odrasle s djecom)

Podijeli objavu sa prijateljima:

Facebook

IZ KATEGORIJE:

PRATITE NAS

najnovije objave:

Radio EUROSTAR

Umag - Buje - Novigrad

Umag, Hrvatska
[wpdts-date], [wpdts-time]
Previous slide
Next slide